Latest News

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Νίνα Κασιμάτη: «Casus Belli η απομάκρυνσή μου από το Συμβούλιο της Ευρώπης» – Αιχμές κατά των συμβούλων Κασσελάκη


 Ως πολιτικό casus belli χαρακτήρισε η Νίνα Κασιμάτη το ενδεχόμενο αντικατάστασής της στο Συμβούλιο της Ευρώπης από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ... Στέφανο Κασσελάκη.


Αφορμή για την απειλή της κυρίας Κασιμάτη αποτέλεσαν οι πληροφορίες που σύμφωνα με την ίδια έχουν διαρρεύσει στον Τύπο «ότι μπορεί να αντικατασταθώ στο Συμβούλιο της Ευρώπης».

Αναλυτικά η ανάρτηση της Νίνας Κασιμάτη στο facebook

Το Casus Belli αφορά στους «τασάρχες» και τις «τασιαρχίες» που θέλουν να εγκλωβίσουν τον νέο πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον γνωστό πεπατημένο δρόμο τους, στην ήττα.
Γι’ αυτό και στη συνέντευξή μου στον REALfm και τον Νίκο Χατζηνικολάου τόνισα την ανάγκη να συγκληθεί άμεσα συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, προκειμένου ο νέος πρόεδρος σ. Στέφανος Κασσελάκης να γνωρίσει και να ακούσει όλες και όλους τους Βουλευτές, ώστε να αποκτήσει, όπως και με την κοινωνία και τα μέλη του κόμματος, αδιαμεσολάβητη πολιτική σχέση και επικοινωνία με τους εκλεγμένους αντιπροσώπους του λαού και της βάσης του ΣΥΡΙΖΑ.
Για να μη δώσει την ευκαιρία να αναβιώσουν στο όνομά του οι τασάρχες που αποδοκιμάστηκαν από τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην εκλογή προέδρου, καθώς και οι τασιαρχίες και οι πρακτικές τους, που τόσο έβλαψαν την κοινή υπόθεση, τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, και εν τέλει τον σύντροφό μας Αλέξη Τσίπρα, που είναι για πάντα ο πατέρας του μεγάλου ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτή η προτροπή μου έρχεται σε συνέχεια της προσωπικής εμπειρίας μου να πληροφορηθώ από τον Τύπο ότι ενδέχεται να αντικατασταθώ στο Συμβούλιο της Ευρώπης από άλλη
συνάδελφο, την ώρα που υπηρετώ ως εκλεγμένη Πρόεδρος της υποεπιτροπής Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Συμβούλιο της Ευρώπης και η τυχόν αποχώρησή μου θα σημάνει την αυτόματη απώλεια αυτής της θέσης για την Ελλάδα, καθώς και των θεσμικών δυνατοτήτων παρέμβασής μας από την προεδρία αυτού του θεσμού, ειδικώς ενόψει της συζήτησης που εμβαθύνεται για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.
Όμως θα συνιστά και προσβολή στο πρόσωπό μου, αφού πρώτον στο Συμβούλιο έχω διακριθεί αξιοκρατικά και, δεύτερον, είναι τοις πάσι γνωστό ότι εκλέγομαι και επανεκλέγομαι πρώτη Βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπερνικώντας στην πραγματικότητα τις κεντρικές και τοπικές εκφράσεις των «τάσεων» που έχουν σταθεί εχθρικά απέναντί μου, επειδή λειτουργώ βάσει αρχών και όχι προσαρμοζόμενη στις αποιδεολογικοποιημένες, κατά τη γνώμη μου, συσσωματώσεις τους.
Θεωρώ ότι ο πρόεδρος Κασσελάκης θα διαβάσει καλά το εκκωφαντικό μήνυμα που έστειλαν οι πολίτες στις κάλπες και των εθνικών και των εσωκομματικών εκλογών, και είχαν παραλήπτη τη συλλογική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διατασικά.