Latest News

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023

Νέα συγγνώμη Βαρβιτσιώτη για το έγκλημα στο Blue Horizon: - Γιατί - λέει- δεν υποβάλλει την παραίτησή του


 Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ζήτησε σήμερα νέα συγγνώμη για τις χθεσινές του δηλώσεις που προκάλεσαν σάλο αντιδράσεων και με τις οποίες ουσιαστικά εξίσωνε το θύμα – τον Αντώνη Καρυώτη – και τους θύτες – τα μέλη του πληρώματος – σχετικά με το έγκλημα στο λιμάνι... του Πειραιά.

Ο υπουργός Ναυτιλίας ζήτησε συγγνώμη και από την οικογένεια του άτυχου Αντώνη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή προχθές στα νερά του λιμανιού, όταν μέλη του πληρώματος τον έσπρωξαν για να μην ανέβει στο πλοίο.

«Και εγώ και όλοι μας, νοιώθουμε φρίκη, σοκ και δέος απέναντι σε αυτή την τραγική υπόθεση. Απέναντι σε αυτό το έγκλημα, το οποίο είναι πρωτοφανές για την ελληνική ναυτοσύνη και την ελληνική ακτοπλοΐα. Βίαια απωθείται ένας άνθρωπος και το πλήρωμα του συνεχίζει αδιάφορα την πλεύση του. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Η σειρά αυτή των εγκληματικών πράξεων δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Και μάλιστα η αδιαφορία από την πλευρά του πληρώματος και της εταιρείας να κάνει οτιδήποτε για να προστρέξει να σώσει τον άνθρωπο που έθεσαν σε τόσο μεγάλο κίνδυνο ώστε να χάσει τη ζωή του», είπε αρχικά ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας στον ΣΚΑΪ και συνέχισε: «Συγγνώμη ξεκάθαρη για το γεγονός ότι παρερμηνεύτηκε η δικιά μου διάθεση. Σε καμία περίπτωση ούτε η προσωπική μου ηθική, ούτε σε καμία περίπτωση η λογική μου επιτρέπουν να εξισώσουν… Ζητώ συγγνώμη και απέναντι στην οικογένεια του Αντώνη αν θεώρησαν ότι με τον τρόπο που εκφράστηκα ότι εξισώνουν τις ευθύνες του θύματος με του θύτη».

ADVERTISEMENT

Τέλος, για το αν σκέφτηκε να παραιτηθεί, είπε: «Θα υπέβαλλα την παραίτηση μου αν υπήρχε ευθύνη άμεση που με εμπλέκει δια πράξεις ή παραλείψεις. Πρέπει να αποδοθούν οι ευθύνες στην εταιρεία, στο πλήρωμα και στο λιμενικό».

Ο υπουργός Ναυτιλίας επεσήμανε ότι αναμένει τα αποτελέσματα της ΕΔΕ προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες, στην εταιρία, το πλήρωμα και τους λιμενικούς.

«Έχουν παραβιαστεί σχεδόν όλοι οι κανόνες και η βασική αρχή της ναυτοσύνης», σημείωσε και κατέληξε πως ο ίδιος θα ήταν ο πρώτος που θα είχε παραιτηθεί «σε περίπτωση που υπήρχε ευθύνη που με εμπλέκει».