Latest News

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023

Έγκλημα στο λιμάνι του Πειραιά: Τον έριξαν στη θάλασσα για να μην μπει στο πλοίο - Συνελήφθησαν καπετάνιος και πλήρωμα (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Σοκ στο λιμάνι του Πειραιά όταν 
36χρονος επιβάτη πνίγηκε στην προσπάθεια του να προλάβει το πλοίο, αλλά αποκαλύφθηκε πως μέλη του πληρώματος τον έσπρωξαν από τον καταπέλτη στη θάλασσα.

Μάλιστα, συνελήφθησαν ο καπετάνιος και το πλήρωμα του πλοίου Blue Horizon για την τραγωδία στο λιμάνι του Πειραιά, όπου ένας 36χρόνος έχασε τη ζωή του, προσπαθώντας να επιβιβαστεί στο καράβι που αναχωρούσε από τον Πειραιά με προορισμό το Ηράκλειο Κρήτης.

Την πλήρη ανατροπή στην υπόθεση έφερε η δημοσιοποίηση βίντεο που δείχνει μέλη του πληρώματος του πλοίου να διαπληκτίζονται και στη συνέχεια να σπρώχνουν και μάλιστα δύο φορές τον 36χρονο που προσπαθεί να επιβιβαστεί στο πλοίο με αποτέλεσμα ο άνθρωπος να πέφτει στη θάλασσα από όπου ανασύρθηκε μετά από λίγο νεκρός.

Τα βίντεο εξηγούν γιατί το πλοίο επιστρέφει στον Πειραιά με εντολή εισαγγελέα.

Μάλιστα μετά την πτώση του ανθρώπου στο νερό στο βίντεο φαίνεται ότι οι μηχανές δουλεύουν στο φουλ προκειμένου να αναχωρήσει το πλοίο, γεγονός που γεννά το εύλογο ερώτημα εάν δόθηκε εντολή «κράτει οι μηχανές» δεδομένου ότι υπήρχε άνθρωπος στη θάλασσα.

Επιβάτες, από τους οποίους προφανώς ήρθαν στη δημοσιότητα και τα ανατριχιαστικά βίντεο, ακούγονται να φωνάζουν αντιδρώντας «τι κάνετε; Θα πνιγεί».


Στην ανάρτηση, την οποία έκανε επιβάτης που βρίσκεται πάνω στο πλοίο, αναφέρεται πως «Πριν λίγη ώρα. Έδιωξαν δύο φορές τον άνθρωπο από το καράβι για την Κρήτη και την τρίτη τον πέταξαν στη θάλασσα. Τελικά πνίγηκε. Με εντολή εισαγγελέα το καράβι γυρνάει πίσω στο λιμάνι».

Σε δεύτερο βίντεο που κυκλοφορεί φαίνεται ο καβγάς μεταξύ επιβάτη και μελών του πληρώματος, με τους τελευταίους να τον σπρώχνουν στη θάλασσα.

Σε τρίτο βίντεο καταγράφεται η τραγική κατάληξη που είχε η πράξη τους να σπρώξουν τον 36χρονο στη θάλασσα.

Πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης

Γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες από το Λιμεναρχείο Πειραιά για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών, τονίζει σε ανάρτησή του για το τραγικό περιστατικό ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, εκφράζοντας τη θλίψη του για το χαμό του ανθρώπου.

Όπως έγινε γνωστό, αφού ολοκληρωθούν οι καταθέσεις των επιβατών και του πληρώματος, η εταιρεία θα αλλάξει το πλήρωμα και το πλοίο θα ξεκινήσει και πάλι για Κρήτη.