Latest News

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023

Σπαρτιάτες: Στο εκλογοδικείο ενστάσεις εναντίων βουλευτών - Ανάμεσά τους και ο Στίγκας

 
Τρεις ενστάσεις που αφορούν το κόμμα των Σπαρτιατών και τον πρόεδρό του, Βασίλη Στίγκα έχουν κατατεθεί... στο εκλογοδικείο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη ένσταση κατά των Σπαρτιατών κατατέθηκε από τον Δ.Π. και την Φ.Α. και στρέφεται εναντίον της εκλογής του βουλευτή Β΄ Πειραιά, Αλέξανδρου Ζερβέα, αλλά και κατά της απόφασης 174/2023 του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου κατά το μέρος που αφορά την ανακήρυξη των βουλευτών.

Η δεύτερη ένσταση κατατέθηκε από τον Κ. Π. ο οποίος στρέφεται κατά των:

  1. Βασίλη Στίγκα, πρόεδρου του κόμματος Σπαρτιάτες και βουλευτή Β3 εκλογικής περιφέρειας Νότιου τομέα Αθηνών,
  2. Πέτρου Δημητριάδη, βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης, 
  3. Ακριβής Πετροπούλου, αναπληρωματικής βουλευτού Β΄ Θεσσαλονίκης.

Η τρίτη ένσταση κατατέθηκε από τον Η.Β. και στρέφεται κατά της χρήσης και διατήρησης του εθνικού προσδιορισμού του εμβλήματος του κόμματος των Σπαρτιατών.

Οι ενστάσεις αυτές αναμένεται να τεθούν προς συζήτηση από την πρόεδρο του εκλογοδικείου και πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), Ευαγγελία Νίκα. Ωστόσο, πριν την έναρξη των συζητήσεων θα πρέπει να συμπληρωθούν κενά της σύνθεσης του εκλογοδικείου, καθώς κάποια μέλη του, τόσο από το ΣτΕ όσο και από τον Άρειο Πάγο, προήχθησαν.

Ως εκ τούτου, τα κενά είτε θα πρέπει να καλυφθούν από αναπληρωματικά μέλη που έχουν κληρωθεί είτε να ξαναγίνει η κλήρωση για όλα τα μέλη του εκλογοδικείου, καθώς η θητεία των ήδη κληρωθέντων μελών λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2023.