Latest News

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023

Ολλανδία - Ελλάδα: Αποφασισμένη για την αγωνιστική υπέρβαση η Εθνική - Που θα το δείτε

Η  εθνική ομάδα αντιμετωπίζει απόψε στο Φίλιπς Στάντιουμ την Ολλανδία (21:45-ALPHA) σε ένα ματς που όλοι γνωρίζουν το πόσο σημαντικό είναι στη μάχη για την πρόκριση στην τελική φάση... του Euro.

Η Εθνική με θετικό αποτέλεσμα θα έχει κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα για την πρόκριση και η πρόκληση για όλους είναι πολύ μεγάλη.

Ο Γκουστάβο Πογέτ στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου μίλησε για τη γενναιότητα που πρέπει αν δείξουν όλοι ξεκαθαρίζοντας: «Θα είναι ένα παιχνίδι – κλειδί. Δεν θα έρθει το τέλος εάν δεν πάρουμε θετικό αποτέλεσμα. Ομως εάν τα καταφέρουμε θα έχει μεγάλο και θετικό αντίκτυπο. Θα δεχθούμε μεγάλο πρέσινγκ, ειδικά στην αρχή. Πρέπει να είμαστε άντρες και γενναίοι. Θα το καταλάβετε όταν μπορούμε να πούμε περισσότερα».

Για το θόρυβο που δημιουργήθηκε με τις μη κλήσεις παικτών και το εάν επηρεάζουν τόνισε: «Δεν έχει να κάνει με τις επιλογές και τις κλήσεις. Δεν μας έχει επηρεάσει αυτή η συζήτηση. Η ομάδα ξέρει τι κάνουμε. Ολα έχουν παραμείνει εντός της ομάδας. Η πόρτα είναι πάντα ανοιχτή. Εχουμε τους καλύτερους δυνατούς παίκτες που μπορούν να μας εκπροσωπούν και θα το δείξουμε αυτό αύριο το βράδυ».

«Ολοι υποστηρίζουν τους Ελληνες»

Από την πλευρά των παικτών ο Παντελής Χατζηδιάκος, που γνωρίζει πολύ καλά την Ολλανδία καθώς η μητέρα του είναι Ολλανδή και ζει πάρα πολλά χρόνια στη συγκεκριμένη χώρα, τόνισε: «Είναι πολύ ωραίο παιχνίδι για μένα και την οικογένειά μου. Η μαμά μου είναι από την Ολλανδία, ο πατέρας μου είναι Ελληνας. Για την οικογένειά μου δεν υπάρχει διαφορά. Ολοι υποστηρίζουν τους Ελληνες. Το περίμενα πολύ καιρό αυτό το παιχνίδι να παίξω κόντρα στη χώρα όπου μένω για 12-13 χρόνια». Για τον Ντίνο Μαυροπάνο και την απουσία του τόνισε: «Η άμυνα δεν είμαι εγώ και ο Ντίνος, αλλά και οι 11 παίκτες που βρίσκονται στο γήπεδο. Είναι ένας πολύ καλός παίκτης. Υπάρχουν, όμως, πολλοί καλοί παίκτες στην ομάδα, δεν θεωρώ ότι θα υπάρξει πρόβλημα. Η άμυνα θα είναι δυνατή». Αναφορικά με τα… κλειδιά της επιτυχίας στον αποψινό αγώνα, είπε: «Αυτό που πάντα πρέπει να έχει είναι να μπαίνουμε στο γήπεδο ενωμένοι. Να πονάμε το εθνόσημο 95 λεπτά, να παλεύουμε για τη νίκη, να μιλάμε μεταξύ μας στο παιχνίδι για το πλάνο που έχουμε για το τι βλέπει ο καθένας».

Κυριαρχούν οι Ολλανδοί

Στην προϊστορία Ελλάδα και Ολλανδία έχουν τεθεί αντιμέτωπες σε εννέα παιχνίδια, με την Εθνική να επικρατεί μόνο στο τελευταίο φιλικό πριν από επτά χρόνια. Μάλιστα πετύχαμε σε αυτό το παιχνίδι δύο γκολ, περισσότερα από όσα είχαμε βάλει στα οκτώ προηγούμενα, μόλις ένα! Μάλιστα η Ολλανδία είναι η πρώτη ομάδα που αντιμετώπισε η «γαλανόλευκη» στην ιστορία της σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης. Ηταν 11 Ιουνίου 1980, όταν στη Νάπολη οι Ελληνες παίκτες έπαιρναν το βάπτισμα του πυρός στο Κύπελλο Εθνών, όπως λεγόταν τότε το EURO του 1980.

Η Εθνική ηττήθηκε με ένα -αυστηρό κατά πολλούς- πέναλτι του Βασίλη Κωνσταντίνου επί του Ντιρκ Νανίνγκα, που μετέτρεψε σε γκολ ο Κις Κιστ.

Η βαθμολογία

  1. Γαλλία 4 12 0-12
  2. Ελλάδα 3 6 2-6
  3. Ιρλανδία 3 3 3-3
  4. Ολλανδία 2 3 4-3
  5. Γιβραλτάρ 4 0 12-0