Latest News

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023

Συλλαλητήριο για τις νέες ταυτότητες σήμερα στη Θεσσαλονίκη

 
Κινητοποίηση για τις νέες ταυτότητες θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη... 
απόψε στις 19:00.

Το κάλεσμα διαμαρτυρίας για τις νέες ταυτότητες πραγματοποιείται μέσω social media από τις ίδιες ομάδες που τάσσονταν κατά των εμβολίων του κορωνοϊού. 

Άτομα που αντιδρούν στις νέες ταυτότητες αναμένεται να πάνε στη Θεσσαλονίκη με λεωφορεία, προκειμένου να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο. Τα άτομα που διαμαρτύρονται λένε ότι ανησυχούν ότι όλα τα προσωπικά δεδομένα τους θα είναι ηλεκτρονικό τσιπάκι και ότι θα εντοπίζονται μέσω των ταυτοτήτων, παρά τις επανειλημμένες διαψεύσεις από επίσημα χείλη για τα fake news που κυκλοφορούν. 

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Δεν θα υπάρχει τσιπάκι γεωεντοπισμού στις νέες ταυτότητες

Σχετικά με το αν θα υπάρχει «τσιπάκι» γεωεντοπισμού, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υποστηρίζει πως στις νέες ταυτότητες δεν περιλαμβάνεται κάτι τέτοιο. Τα νέα δελτία ταυτότητας δεν θα εμπεριέχουν τεχνολογία που θα μπορεί να καταγράψει δεδομένα ελέγχου θέσης. Τα στοιχεία που συλλέγονται θα είναι τα απολύτως απαραίτητα.

Επίσης, ούτε ο ΑΜΚΑ θα περιλαμβάνεται στις νέες ταυτότητες: ούτε σε εμφανές σημείο ούτε αποθηκευμένος στο «τσιπάκι». Επομένως, κανείς δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση στο ιατρικό απόρρητο του πολίτη.

Τέλος, σχετικά με τη δήλωση της ομάδας αίματος, αυτή είναι προαιρετική και μόνο με βεβαίωση. Ακόμα και γι’ αυτούς που το επιθυμούν, αυτό θα γίνεται μόνο αν προσκομίσει ο πολίτης βεβαίωση από νοσοκομείο ή ιατρικό εργαστήριο.