Latest News

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: «Άψογη μητέρα» είπα η αδελφή, η μάνα και πατριός της


Στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου κατέθεσαν η αδελφή της, μητέρα, ο πατριός και ο θείος της περιγράφοντας την 34χρονη κατηγορούμενη ως μία μητέρα «άψογη που...
ασχολούνταν συνεχώς με τα παιδιά της».

Ειδικότερα, η αδελφή της, η Δήμητρα Πισπιρίγκου, υποστήριξε πως η κατηγορούμενη «είχε πάντα φροντισμένα τα παιδιά της, ασχολούταν πολύ μαζί τους και ήταν πάντα δίπλα τους». Στη συνέχεια, η μάρτυρας ανέφερε πως στην αρχή η ίδια δεν συμφωνούσε με τον γάμο της Ρούλας Πισπιρίγκου με τον Μάνο Δασκαλάκη καθώς το ζευγάρι ήταν πολύ νέοι αλλά μεταπείστηκε από την απόφασή τους να προχωρήσουν γιατί αγαπιόνταν. «Μέχρι το 2018 είχαν ωραία σχέση. Τότε ο Μάνος Δασκαλάκης έκανε μια εξωσυζυγική σχέση. Για μικρό χρονικό διάστημα διαταράχθηκαν οι σχέσεις τους αλλά μετά ήταν πάλι καλά», ανέφερε η μάρτυρας.

Σχετικά με τις απώλειες της Μαλένας και της Ίριδας και στον τρόπο που τις βίωνε η Τζωρτζίνα, η Δήμητρα Πισπιρίγκου είπε: «Φαινόταν να την έχει επηρεάσει στην αρχή αλλά ήταν παιδί. Ρωτούσε για τη Μαλένα και η μαμά της της είπε ότι είναι αγγελάκι στον ουρανό. Καμιά φορά κοιτούσε τον ουρανό και την χαιρετούσε. Για την Ίριδα δεν είχε προλάβει να το συνειδητοποιήσει. Μας ρώτησε αν είναι μαζί με τη Μαλένα και της είπαμε ναι. Ήταν στεναχωρημένη στην αρχή. Δεν έπαιζε πολύ, δε χόρευε το ίδιο. Την παρακολουθούσε παιδοψυχολόγος στο σχολείο».



 «Πιστεύω στην αθωότητα της. Δεν θα σκότωνε τα παιδιά της η κόρη μου» κατέθεσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου στη δίκη της

«Δεν θα σκότωνε τα παιδιά της. Ήταν μάνα, μπορεί καλύτερη και από εμένα. Εγώ δούλευα. Μπορεί να μην μπορούσα να της προσφέρω πολλά. Ήταν πάνω στα παιδιά της. Ήταν υπόδειγμα μητέρας. Πιστεύω στην αθωότητά της» είπε ανέφερε χαρακτηριστικά υπερασπιζόμενη τη Ρούλα Πισπιρίγκου στη δίκη. 

Με μεγάλη συναισθηματική φόρτιση, η μάρτυρας, Ελένη Λεγάτου, τόνισε πως έχει χάσει τρία εγγόνια και η κόρη της βρίσκεται στη φυλακή. «Έχω επιβαρυνθεί πολύ ψυχολογικά. Έχω χάσει τρία εγγόνια, ένα-ένα έφευγε, και το παιδί μου είναι στη φυλακή. Ήρθε η Ίριδα για να δώσει χαρά και έφυγε πάλι, μας τα πήρε ο Θεούλης» επισήμανε.  

Αναφερομένη στην σχέση της Ρούλας Πισπιρίγκου με τον Μάνο Δασκαλάκη, την χαρακτήρισε «πολύ καλή». Κατά τη μάρτυρα, η εξωσυζυγική σχέση του κ. Δασκαλάκη ήταν «περιστασιακή» που «ήρθε και πέρασε».

Σε ερωτήσεις για τον χαρακτήρα της κατηγορουμένης και τις αναφορές ότι ήταν «ψυχρή» στους θανάτους των τριών κοριτσιών της, η κ. Λεγάτου κατέθεσε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν εκδήλωνε το συναίσθημά της μπροστά σε άλλους και πως ήταν άνθρωπος κλειστός. «Κάθε μέρα πήγαινε στο νεκροταφείο, έκλαιγε συνέχεια στο σπίτι, έκλαιγε και στο νεκροταφείο. Δε μπορούσε να το συνειδητοποιήσει». 

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: «Αν δεν είχε καθυστερήσει ο γιατρός με τη διασωλήνωση, η Τζωρτζίνα θα είχε σωθεί»

Από την άλλη, πατριός της Ρούλας Πισπιρίγκου, Γιώργος Γεωργίου, κατέθεσε, κλαίγοντας, πως η τελευταία φορά που άκουσε δια ζώσης την Τζωρτζίνα ήταν όταν τη μετέφεραν οι ίδιοι, τον Απρίλιο του 2021, στο Καραμανδάνειο, ενώ επισήμανε πως το παιδί θα ζούσε αν «δεν αργούσε ο γιατρός να το διασωληνώσει». 

«Αν δεν είχε καθυστερήσει αυτός με τη διασωλήνωση το παιδί μπορεί να είχε σωθεί» ανέφερε ο κ. Γεωργίου.

  • Πρόεδρος: Τι ξέρετε για τον αναισθησιολόγο;
  • Μάρτυρας: Στις 11 Απριλίου μίλησα το μεσημέρι με βιντεοκλήση με τη Τζωρτζίνα. Το απόγευμα μας πήρε η Ρούλα και μας είπε ότι δεν είναι καλά το παιδί και να πάμε στο νοσοκομείο. Γύρω στις 18.30; Δεν θυμάμαι καλά τις ώρες…τι διαφορά έχει;
  • Πρόεδρος: Ότι στις 18.30 δεν είχε συμβεί το επεισόδιο! Αυτή τη διαφορά έχει!

Ο μάρτυρας είπε ότι άκουσε πως ο γιατρός άργησε να φθάσει στο νοσοκομείο τόσο από μέλος της οικογένειας Δασκαλάκη όσο και από τον ίδιο τον πατέρα της Τζωρτζίνας που είχε πει πως ο αναισθησιολόγος είχε φθάσει δέκα λεπτά μετά από εκείνον.