Latest News

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

Η πρώτη μάχη της τηλεθέασης : Τι νούμερα έκαναν «Σασμός», «Μάγισσα», «Φάρμα», «Πανθέοι»

 Η πρώτη μεγάλη τηλεοπτική μάχη της σεζόν στο prime time δόθηκε το βράδυ της Δευτέρας 25 Σεπτεμβρίου. Alpha, Mega, ΑΝΤ1, Σκάι και Star κονταροχτυπήθηκαν για μια θέση στην πρώτη τριάδα του πίνακα τηλεθέασης, σε μια μάχη με... απρόβλεπτα αποτελέσματα.

Στη μάχη ρίχτηκαν όλα σχεδόν τα «μεγαλόπνοα» project των καναλιών. Απομένει το «Ναυάγιο» και το «I’m a celebrity get me out of here» που θα κάνουν πρεμιέρα το επόμενο διάστημα.

Ποια ήταν αυτά; Ο «Σασμός» καταρχάς. Η τρίτη σεζόν της σειράς του Alpha έκανε πρεμιέρα με ένα μεγάλο άσο στο μανίκι: Τον Βασίλη Μπισμπίκη στον οποίο -στον ρόλο του δηλαδή- επαφίεται να κεντρίσει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών, οι οποίοι άρχισαν να εμφανίζουν σημάδια κόπωσης από τις διαρκείς αναβολές του σασμού.

ADVERTISEMENT

Και πάμε στα νέα project, αυτά που έκαναν χθες το ντεμπούτο τους για πρώτη φορά στις οθόνες.

Πρώτα στη «Μάγισσα», την πολυσυζητημένη σειρά του ΑΝΤ1 από τους δημιουργούς των «Άγριων Μελισσών», που ήρθε με φόρα για να απειλήσει την μονοκρατορία του «Σασμού». Με βαριά ονόματα στο καστ, με χλιδάτα σκηνικά και έμπνευση από το «Game of thrones».

Τέλος, η «Φάρμα». Το Star πιστό στον δρόμο που χάραξε εδώ και πολλά χρόνια επένδυσε σε ένα νέο reality στη θέση του παροπλισμένου «GNTM». Και με μια έξυπνη κίνηση έδωσε νέα πνοή σε ένα project που θεωρείτο παρελθόν για την ελληνική αγορά. Τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο, ένα πρόσωπο συγκριτικά άφθαρτο, με αποδεδειγμένο γκελ στους τηλεθεατές και χιούμορ.

«Σασμός», «Μάγισσα» και «Φάρμα» βρέθηκαν χθες αντιμέτωπα με τη «Γη της ελιάς» και τους «Πανθέους», δυο σειρές στις οποίες Mega και Σκάι στηρίζουν πολλές ελπίδες. Στη «Γη της ελιάς» διότι ήταν η μόνη σειρά τα προηγούμενα χρόνια που αντιστάθηκε στην πλήρη επικράτηση του «Σασμού» και στους «Πανθέους» λόγω του ειδικού βάρους του έργου, των πρωταγωνιστών, της φροντισμένης παραγωγής και του έγκαιρου προγραμματισμού. Να θυμίσουμε ότι οι «Πανθέοι» βγήκαν στον αέρα πριν από όλες τις ανταγωνιστικές σειρές.

Νικητές και νικημένοι της χθεσινής βραδιάς

Στον Alpha έχουν κάθε λόγο να είναι αισιόδοξοι για το μέλλον. Ο «Σασμός» κατέκτησε την πρωτιά στην πρεμιέρα του, αποδεικνύοντας ότι η προσδοκία να πληροφορηθούμε τη συνέχεια της ιστορίας του Αστέρη και της Αργυρώς είναι πιο ισχυρή από την περιέργεια να δούμε τι γίνεται «απέναντι».

Στη δεύτερη θέση στο δυναμικό κοινό βρέθηκε η «Μάγισσα» με μικρή διαφορά ενώ τη τρίτη θέση πήρε η «Φάρμα». Ακολούθησαν η «Γη της ελιάς» και η «Παραλία» και στην έκτη θέση βρέθηκαν οι «Πανθέοι». Οι «Πανθέοι» ειδικά υπέστησαν συντριπτική ήττα -3,1% στο δυναμικό κοινό και 3,9% στο γενικό- επιβεβαιώνοντας τις δυσμενείς προβλέψεις εκείνων που έκρουσαν από την πρώτη στιγμή το καμπανάκι του κινδύνου.

Δείτε τι κατέγραψαν οι μετρήσεις της Nielsen για την τηλεθέαση:

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΚΟΙΝΟ

Σασμός – 18,8%

Μάγισσα – 17,4%

Φάρμα – 15,3%

Γη της Ελιάς – 12,6%

Παραλία – 8,5%

Πανθέοι – 3,1%

Κάνε ότι κοιμάσαι – 2,8%

3ος Όροφος – 1,5%

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ

Σασμός – 20,4%

Γη της Ελιάς – 19,4%

Μάγισσα – 14,6%

Φάρμα – 14,4%

Παραλία – 8,1%

Πανθέοι – 3,9%

Κάνε ότι κοιμάσαι – 2,6%

3ος Όροφος – 1,8%