Latest News

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023

Μουντομπάσκετ: Αποκλείστηκε η εθνική- Ήττα από τη Λιθουανία

Βαριά ήττα δέχθηκε η εθνική μας από τη Λιθουανία, και αποκλείστηκε από τους «8», μετά την τεράστια ανατροπή και τη νίκη στον πρώτο «τελικό» με τη Νέα Ζηλανδία, την πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 και την εξασφάλιση μιας θέσης στο προολυμπιακό τουρνουά...

του 2024.

Μία… απαγορευτική ήττα όσον αφορά στις ελπίδες για συνέχεια στο Παγκόσμιο Κύπελλο υπέστη η εθνική από τη Λιθουανία, 92-67, στην 1η αγωνιστική του 10ου ομίλου, στη φάση των «16». Ουόκαπ και Λαρεντζάκης οδηγούσαν την εθνική στο πρώτο μέρος, στο οποίο προηγήθηκε και με +8, αλλά το β΄ μέρος ανήκε στην παρέα του Γιόνας Βαλαντσιούνας που εξασφάλισε την πρόκριση στα προημιτελικά ήδη από σήμερα (1/9), αφήνοντας εκτός και το Μαυροβούνιο, τελευταίο αντίπαλο των παικτών του Δημήτρη Ιτούδη την Κυριακή (3/9). 

Το επιμέρους σκορ 53-24 της Λιθουανίας στο β΄ μέρος… μιλά από μόνο του. Ο Τόμας Ουόκαπ ήταν… απίστευτος στο πρώτο μέρος και έκανε ρεκόρ πόντων με τη φανέλα της εθνικής, με 21 (5/10 τρίποντα), ενώ μάζεψε 8 ριμπάουντ, μοίρασε 7 ασίστ και έκανε 1 κλέψιμο. Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης πέτυχε 17 πόντους (3/7 τρίποντα). Όμως ο Γιώργος Παπαγιάννης τα βρήκε δύσκολα απέναντι στον Γιόνας Βαλαντσιούνας (15π., 9ρ.) και τέλειωσε το ματς μόλις με 4 πόντους και 1 ριμπάουντ. Ούτε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο που μπήκε για 11 λεπτά δεν ήταν σε καλή ημέρα, με τον Ντονάτας Μοτιεγιούνας να πετυχαίνει 8 πόντους, όταν έμπαινε για να δώσει ανάσες στον σέντερ των Πέλικανς. Ο Ρόκας Γιοκουμπάιτις ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του Μακσβίτις με 19 πόντους και 6 ασίστ, ενώ μεγάλη ζημιά έκανε στην «επίσημη αγαπημένη» ο Ίγκνας Μπραζντέικις με 18 πόντους. Ο Εϊμάντας Μπέντζιους σημείωσε 15 πόντους.