Latest News

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023

Εκλογές στο ΣΥΡΙΖΑ: Πόσοι πήγαν και ψήφισαν για νέο αρχηγό - Σχεδόν ένας στους τέσσερις ήταν νέα μέλη

 
Με μία μάλλον απροσδόκητη, με βάση τα παλαιά δεδομένα, προσέλευση στις κάλπες εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη... νέου αρχηγού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνονται στα κεντρικά γραφεία,143.800 προσήλθαν στη διαδικασία, με 39.800 να εγγράφονται σήμερα ως νέα μέλη για να λάβουν μέρος στην ψηφοφορία.

Στα εκλογικά τμήματα ανά τη χώρα παρατηρούνται μεγάλες ουρές, καθώς φαίνεται ότι η υποδομή που είχε προβλεφθεί, έγινε με τον υπολογισμό ότι θα προσέλθουν στις κάλπες περίπου 50.000 με 60.000.

Μάλιστα, σύμφωνα με την «Αυγή» στην Α’ Θεσσαλονίκης τελείωσαν οι 1.500 φόρμες εγγραφής νέων μελών και αναμένεται να τυπωθούν ακόμη 5.000.

Εάν συνεχιστεί αυτή η ροή, μέχρι τις 9 το βράδυ που πήρα παράταση η διαδικασία, είναι εξαιρετικά πιθανό η συνολική συμμετοχή να φτάσει ή και να ξεπεράσει αρκετά και τους 140.000 ψηφοφόρους.

Όπερ σημαίνει ότι η συμμετοχή θα κινηθεί στα επίπεδα του 2022, όταν έγινε η διαδικασία για την εκλογή του Αλέξη Τσίπρα από τη βάση, όταν και ψήφισε ένας αριθμός λίγο πάνω από 150.000.

Τα μηνύματα των υποψηφίων για τη συμμετοχή

Μέχρι στιγμής την αυξημένη συμμετοχή που δείχνει να ξεπερνά κάθε προσδοκία σχολίασαν με αναρτήσεις τους στο twitter ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Νίκος Παππάς, μεταδίδοντας μήνυμα αισιοδοξίας: