Latest News

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023

Μελίνα Παρασκάκη - Αναισθησιολόγος στο Εφετείο - «Έβλεπα το παιδί να πεθαίνει και έκανα το σταυρό μου;»

 Με την σημερινή απολογία της αναισθησιολόγου μπαίνει στην τελική ευθεία η εκδίκαση της τραγικής αυτής υπόθεσης που είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο καθώς θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις των συνηγόρων και πρόταση του εισαγγελέα και η απόφαση... του δικαστηρίου


Να υπενθυμίσουμε πως η  4χρονη Μελίνα Παρασκάκη έχασε την ζωή της μετά από εγχείρηση ρουτίνας στο Βενιζέλειο τον Δεκέμβριο του 2015. Η γιατρός παρουσίασε στο δικαστήριο τη θέση της αναφορικά με τα όσα συνέβησαν στα τέλη Δεκεμβρίου, πριν από 8 χρόνια, και οδήγησαν στο θάνατο την 4χρονη και απάντησε στις ερωτήσεις τις έδρας και των συνηγόρων. Με την απολογία της αναισθησιολόγου μπαίνει στην τελική ευθεία η εκδίκαση της υπόθεσης, καθώς θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις των συνηγόρων και πρόταση του εισαγγελέα και η απόφαση του δικαστηρίου.

Μελίνα Παρασκάκη: Πέθανε από αναφυλακτικό σοκ

Με ξεσπάσματα την ώρα της απολογίας της η αναισθησιολόγος που κατηγορείται για τον θάνατο της μικρούλας στο Βενιζέλειο ύστερα από επέμβαση ρουτίνας στις αμυγδαλές απολογήθηκε σήμερα (15/9) στη δίκη.

«Θα το λέω μέχρι να πεθάνω. Το παιδί δεν έμεινε δευτερόλεπτο χωρίς να λαμβάνει επαρκή οξυγόνωση. Τι πιστεύετε ότι έκανα; Θεέ μου βοήθα; Ή καθόμουν και έβλεπα το παιδί να πεθαίνει και έκανα το σταυρό μου;» ανέφερε η αναισθησιολόγος η οποία δικάζεται εκ νέου ύστερα από παρέμβαση του πρώην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου και αφού είχε αθωωθεί πρωτοδίκως ενώ στο δεύτερο βαθμό είχε κλείσει η υπόθεση για διαδικαστικά ζητήματα.

Κατά την σημερινή απολογία της στη νέα εκδίκαση της υπόθεση στο Εφετείο η αναισθησιολόγος αναφέρθηκε και στην αιτία θανάτου λέγοντας: «Δεν μπορεί όλοι οι άλλοι γιατροί να λένε ψέματα για να με υποστηρίξουν. Το παιδί είχε και τα τρία συμπτώματα. Βρογχοσπασμό, βραδυκαρδία και υπόταση που δείχνουν ξεκάθαρα αναφυλακτικό σοκ».

Μελίνα Παρασκάκη: Γιατί κατηγορείται η αναισθησιολόγος

Όπως είναι γνωστό, η αναισθησιολόγος του Βενιζελείου κατηγορείται ότι δεν τήρησε αυστηρά το ισχύον πρωτόκολλο κατά τη διαδικασία της αφύπνισης και της αντιμετώπισης της αλλεργικής αντίδρασης που παρουσίασε η 4χρονη Μελίνα, με επίμονο βφρογχόσπασμο, υπόταση και βραδυκαρδία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το κλητήριο θέσπισμα, η γιατρός φέρεται να χορήγησε ενδομυϊκώς με υπερβολικά ταχεία έγχυση και εφάπαξ δόση 200 Mgr αδρεναλίνης, ενώ δεν χορήγησε άμεσα, εντός των πρώτων 5 λεπτών, ως όφειλε, τις κατάλληλες βρογχοδιασταλτικές ουσίες, γεγονός που πυροδότησε αλυσιδωτή έκπτωση πολλαπλών οργάνων, πνευμονικό οίδημα και καρδιογενή καταπληξία.