Latest News

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

Εκλογές: Νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης - Η πρώτη αντίδραση της Έφης Αχτσιόγλου

Καθαρή νίκη του Στέφανου Κασσελάκη στις εκλογές για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ... σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ Γιάννης Δρόσος. 

Τα αποτελέσματα στο 75% είναι:

Στέφανος Κασσελάκης: 56,69% (56.461 ψήφους)

Εφη Αχτσιόγλου: 43,31% (43.139 ψήφους)

ADVERTISEMENT

Ειδικότερα, νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Στέφανος Κασσελακης, ο οποίος διαδέχεται στην ηγεσία του κόμματος τον Αλέξη Τσίπρα, επικρατώντας στην εσωκομματική κούρσα της Εφης Αχτσιογλου.

Με καταμετρημένο το 75% των ψήφων, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Κουμουνδουρου, ο Στέφανος Κασσελάκης επικρατεί της Εφης Αχτσιόγλου με 56,69% (56.461 ψήφοι) έναντι 43,31% (43.139 ψήφοι).

Με βάση την επίσημη ενημέρωση 135.000 πήραν μέρος στην εκλογική διαδικασία, επιλέγοντας τον νέο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι στον α' γύρο είχαν ψηφίσει 148.821 άτομα.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την Κουμουνδουρου στον Β γύρο της μονομαχίας Κασσελάκη-Αχτσιόγλου περίπου 8.750 ήταν τα «παλιά» μέλη που πήγαν σήμερα στις κάλπες, και δεν είχαν πάει να ψηφίσουν την προηγούμενη Κυριακή.

Η Έφη  Αχτσιόγλου τηλεφώνησε στον Στέφανο Κασσελάκη και τον συνεχάρη για τη νίκη του, ενώ έγινε γνωστό ότι θα κάνει δηλώσεις στα κεντρικά γραφεία του κόμματος πριν τα μεσάνυχτα.

Οι πρώτες δηλώσεις Αχτσιόγλου μετά το αποτέλεσμα των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ

«Ολοκληρώθηκε μια κορυφαία δημοκρατική διαδικασία για τον ΣΥΡΙΖΑ. Η κοινωνία κοιτάζει προς τα εμάς. Ευχαριστώ όσους προσήλθαν στην κάλπη, Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δυναμικά παρών για τις μάχες που έρχονται.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Αλέξη Χαρίτση και τον Νάσο Ηλιόπουλο, τους συνεργάτες μου και τον μικρούλη μου γιο», ανέφερε στις πρώτες δηλώσεις της η Έφη Αχτσιόγλου μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος.