Latest News

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023

Πάρτι με απευθείας αναθέσεις στο «Μεταξά» του Πειραιά - Το πόρισμα έφερε την καρατόμηση του διοικητή



Νέες αποκαλύψεις για όσα γίνονταν από τη διοίκηση
του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Μεταξά στον Πειραιά...έρχονται στη δημοσιότητα. 

Η χθεσινή καρατόμηση του Διοικητή Χαραλάμπου Τουμπέκη από τον υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη φαίνεται πως δεν ήταν κεραυνός εν αίθρια για τους παροικούντες την Αριστοτέλους.  

Ήδη υπάρχει πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ) από τον περασμένο Ιουλίου, για απευθείας αναθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για τεστ κορωνοϊού, χωρίς ο διοικητής να έχει δώσει επαρκείς εξηγήσεις.

Το πόρισμα

Συγκεκριμένα στα μέσα του Μαρτίου 2022, κλιμάκιο της ΕΑΔ με δυο ελεγκτές είχαν επισκεφτεί τον διοικητή στο νοσοκομείο και είχαν κάνει φύλλο και φτερό τα οικονομικά στοιχεία στο γραφείο του. Όταν κλήθηκε από τους επιθεώρησες της ΕΑΔ να δώσει εξηγήσεις για την προμήθεια τεστ κορωνοϊού αξίας άνω των 400.000 ευρώ εκείνος δεν κατάφερε να τους πείσει.

Παρ’ όλα αυτά φαίνεται ότι η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας, δεν έκανε το παραμικρό για την υπόθεση παρά το γεγονός ότι είχαν ενημερωθεί για την κακοδιαχείριση στα οικονομικά του νοσοκομείου.

Αξίζει να τονιστεί ότι ο πρώην διοικητής είναι στέλεχος της ΝΔ στον Πειραιά.

Η ΠΟΕΔΗΝ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων ( ΠΟΕΔΗΝ) είχε καταγγείλεις την ελλείψεις σε φάρμακα αλλά δεν υπήρχε καμιά ανταπόκριση από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας όπως  είπε στο topontiki.gr  ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος«Χθες αποπέμφθηκε  από τον Υπουργό Υγείας ο διοικητής του Νοσοκομείου ΜΕΤΑΞΑ  μετά τις καταγγελίες μας για αναβολή χημειοθεραπειών  λόγω έλλειψης χρημάτων.

Επίσης  με παρέμβαση του Υπουργού επιχορηγήθηκε το νοσοκομείο με 200.000 ευρώ και την άλλη εβδομάδα θα υπάρξει νέα χρηματοδότηση.

Πασιφανής η αλλαγή στάσης του Υπουργείου Υγείας.

Μέχρι σήμερα οι  καταγγελίες  μας  για νοσοκομεία που ήταν πέρα για πέρα αληθινές, διαψεύδονταν  από τις διοικήσεις  και το Υπουργείο Υγείας και σε πολλές περιπτώσεις μας υπέβαλαν  μηνύσεις για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Τώρα  με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αξιολογούνται, ερευνώνται οι καταγγελίες μας και   αποπέμπονται οι διοικητές. Τελικά υπάρχει ελπίδα» μας είπε ο κ. Γιαννάκος και συμπλήρωσε: « Πριν από λίγο είχαμε μια καταγγελία μιας καρκινοπαθούς ότι περίμενε στο ΜΕΤΑΞΑ, 47 ήμερες για μια βιοψία! Επίσης το φαρμακείο του νοσοκομείου είχε ξεμείνει μόνο με 5.000 φάρμακα. Παράλληλα υπήρχε πρόβλημα και στην τροφοδοσία, λόγω έλλειψης χρωμάτων. Όλα αυτά τα είχαμε καταγγέλλει αλλά δεν υπήρχε καμία αντίδραση από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Ο νέος υπουργός έχει γρήγορα αντανακλαστικά και φαίνεται αποφασισμένος να ελέγχει τους διοικητές ιδιαίτερα στο θέμα των απευθείας αναθέσεων» τόνισε ο κ. Γιαννάκος.

Οι καταγγελίες του Συλλόγου Εργαζομένων

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες ήμερες και ο Σύλλογος εργαζομένων είχε καταγγέλλει με ανακοίνωση τους τις ελλείψεις στη χρηματοδότηση του νοσοκομείου που προκαλούσαν προβλήματα τόσο στα πανάκριβα φάρμακα των χημειοθεραπειών όσο και στην τροφοδοσία του νοσοκομείου.

Μάλιστα  πρώην διοικητής είχε διαψεύσει αυτές τις καταγγελίες. Ωστόσο σε ανακοίνωση της  2η ΥΠΕ,  το ίδιο βράδυ, ενημέρωνε ότι όντως υπήρχε μια ακύρωση χημειοθεραπείας ενός ασθενούς και ότι «διερευνάται τα αίτια που προκάλεσε η αναβολή της θεραπείας και κατ΄ επέκταση την ταλαιπωρία του ασθενούς».

Η καρατόμηση του διοικητή είναι μόνο η αρχή...

Αξιοσημείωτο είναι, πάντως, ότι στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας για την καρατόμηση του πρώην διοικητή, που έστειλε χθες το βράδυ, αναφέρεται ότι: «Συνεχίζεται η κατεπείγουσα έρευνα για την αναζήτηση των ευθυνών στη διοικητή και υγειονομική ιεραρχία του νοσοκομείου, σχετικά με τη δυσλειτουργία που προέκυψε στο πρόγραμμα των χημειοθεραπειών του νοσηλευτικού ιδρύματος».

Φαίνεται ότι κάτι αλλάζει δραστικά στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας και η καρατόμηση του διοικητή είναι μόνο η αρχή για το αντικαρκινικό νοσοκομείο Μεταξά στον Πειραιά...