Latest News

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023

«Νόμιζα ότι έπαθε εγκεφαλικό»: Η σύντροφος άνδρα που έπαθε αλλαντίαση, μιλά για τις δραματικές στιγμές του (ΒΙΝΤΕΟ)

 Ένας Αμερικανός τουρίστας είναι μεταξύ των ατόμων που νοσηλεύονται με αλλαντίαση, μετά από κατανάλωση «σπιτικών» σαρδελών σε εστιατόριο στο Μπορντό. Είναι σε ΜΕΘ και η σύντροφός του περιγράφει τις πρώτες στιγμές που άρχισε να νιώθει... αδιαθεσία. 

Έκαναν ποδηλατάδα όταν ο Matt Jackson άρχισε να νιώθει παράξενα. Εννέα μέρες αργότερα επικοινωνεί μόνο με σημειώματα και οι γιατροί πασχίζουν να αντιμετωπίσουν την αλλαντίαση. 

Υπενθυμίζεται πως έχει χάσει τη ζωή της μία 32χρονη Ελληνίδα, ενώ, πλην του Jackson, είναι στο νοσοκομείο και άλλοι 11. Όλοι εμφάνισαν συμπτώματα τυπικά της αλλαντίασης, τα οποία μπορεί να περιλαμβάνουν έντονο κοιλιακό άλγος, εμετό, διάρροια, θολή όραση, ξηροστομία, δυσκολία στην κατάποση ή την ομιλία και νευρολογικά προβλήματα.

«Κάναμε ποδήλατο στους αμπελώνες και γύρω στις 10:00, ο Matt είπε πως δεν νιώθει πολύ καλά» σημείωσε η σύντροφός του, Kristy Benner.

Στην αρχή υποψιάστηκε ότι ήταν αφυδάτωση ή - ακόμα χειρότερα - ότι πάθαινε εγκεφαλικό. 

«Δεν μπορούσα να καταλάβω (σ.σ. τι συνέβαινε). Το στόμα του είχε ξεραθεί, σε βαθμό που δεν μπορούσε ούτε νερό να καταπιεί» συνέχισε η ίδια. 

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και δύο μέρες μετά την εισαγωγή του, άρχισε να νιώθει και εκείνη μερικά συμπτώματα. Ενημέρωσε την οικογένειά της, ζητώντας βοήθεια, και ταξίδεψε στο Μπορντό η αδελφή του Jackson.

Η Benner υποπτεύθηκε από την αρχή ότι μπορεί να πρόκειται για αλλαντίαση, αλλά οι γιατροί διατηρούσαν τις αμφιβολίες τους. Χρειάστηκαν μέρες για βρεθεί η σύνδεση με τις σαρδέλες και να αρχίσουν να λαμβάνουν και οι δύο αντιτοξίνη.

Μιλώντας για την κατάστασή του, σημείωσε πως «δεν μπορεί ν' ανοίξει τα μάτια του και του παρέχεται οξυγόνο». 

Το εστιατόριο έχει κλείσει και αναμένεται να γίνει έρευνα. Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, ο ιδιοκτήτης παραδέχθηκε πως ορισμένα από τα βάζα με τις σαρδέλες «μύριζαν παράξενα», αλλά πίστευε πως αυτά που είχε σερβίρει ήταν ασφαλή. 

Οι γαλλικές αρχές έχουν απευθύνει έκκληση σε όσους έφαγαν στο Tchin Tchin Wine Bar και εμφανίζουν συμπτώματα αλλαντίασης, να αποταθούν άμεσα σε κάποιον γιατρό.