Latest News

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

Απεργία: Ποιοι συμμετέχουν στις αυριανές κινητοποιήσεις - Τι θα γίνει με τα ΜΜΜ


 Το ένα μετά το άλλο ανακοινώνουν τις τελευταίες ημέρες τα συνδικάτα την ένταξή τους στην πανελλαδική απεργία της Πέμπτης, 21 Σεπτεμβρίου ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί... η κυβέρνηση. 

Συγκεκριμένα, απεργία για τις 21 Σεπτεμβρίου έχει προαναγγείλει η ΑΔΕΔΥ «ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης».

«Απαιτούμε την απόσυρσή του και καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται την ίδια μέρα σε όλη τη χώρα. Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 10:30 το πρωί», αναφέρεται σε ανακοίνωση..

Από την πλευρά της, η ΠΟΕΔΗΝ με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου προκηρύσσει 24ωρη πανελλαδική απεργία τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι το εργασιακό νομοσχέδιο «θεσπίζει διατάξεις που καταργούν το 8ωρο, την πενθήμερη εργασία και ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση».

Κάλεσμα σε απεργία στις 21 Σεπτεμβρίου κάνει και το ΠΑΜΕ σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση προχωρά στην ψήφιση την Πέμπτη ενός νέου νομοσχέδιου τερατουργήματος που επιβάλει 13ωρες δουλειάς την ημέρα, 78ωρες δουλειάς την εβδομάδα, προχωρά στην κατάργηση του διαλείμματος της εργασίας, μιας σειράς επιδομάτων ως αποτέλεσμα της κυριαρχίας των νέων ελαστικών μορφών απασχόλησης, του πενθήμερου και της Κυριακής αργίας και σε μια σειρά νέους κλάδους όπως στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών».

Την προκήρυξη 24ωρης πανεργατικής παναθηναϊκής απεργίας, την Πέμπτη, αποφάσισε και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, μετά την έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, απαιτεί την απόσυρσή του εργασιακού νομοσχεδίου. 

Απεργία: Τι θα γίνει με τα μέσα μεταφοράς

Στην απεργία του Εργατικού Κέντρου Αθηνών αποφάσισε να συμμετάσχει το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ. 

Στο πλαίσιο αυτό, τα λεωφορεία, σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα κινούνται μόνο από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ της Πέμπτης, 21 Σεπτεμβρίου.

Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023, θα συμμετάσχουν και οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας

Πού θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις

Στην Αθήνα, απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Συντάγματος και την πλατεία Κλαυθμώνος. Στη Θεσσαλονίκη, στις 10.30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου. Στην Πάτρα, στις 10.30 π.μ. έξω από τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου (Κολοκοτρώνη 20). Στη Βέροια, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Δημαρχείου. Στα Γιάννενα, στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Ακόμα, απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης, στις 10 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας. Στη Νάουσα, στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία. Στη Χαλκίδα, στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο. Στα Χανιά, στις 10 π.μ. στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.