Latest News

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023

Κακοκαιρία - Βόλος: Μεγάλα προβλήματα με το νερό - Παραμένουν αποκομμένα χωριά


 Εξαιρετικά δύσκολη παραμένει η κατάσταση στο Βόλο λόγω της κακοκαιρίας με χωριά να παραμένουν αποκομμένα από το οδικό δίκτυο και παράλληλα μεγάλα να είναι τα προβλήματα με... το νερό. 

Χθες έκκληση για μεγάλη προσοχή στον Βόλο με το νερό, καθώς δεν είναι πόσιμο ούτε κατάλληλο για προσωπική υγιεινή, απηύθυνε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, ενώ ανέφερε πως έχουν καταγραφεί κρούσματα γαστρεντερίτιδας στη Θεσσαλία. Η Ειρήνη Αγαπηδάκη επισήμανε πως όποιος επιχειρεί στον Βόλο και τις πληγείσες περιοχές, πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός με το νερό και κατάλληλα εξοπλισμένος, ενώ υπογράμμισε ότι στη Θεσσαλία έχουν καταγραφεί 36 κρούσματα γαστρεντερίτιδας με δυο περιπτώσεις να χρειάζονται ολιγοήμερη νοσηλεία και τρία άτομα να εμφανίζουν δερματικά εξανθήματα.

Το δίκτυο υδροδότησης έχει καταστραφεί ολοσχερώς από το οποίο υδροδοτούνται 80.000 κάτοικοι. Όπως αναφέρει η κρατική τηλεόραση η υδροδότηση αναμένεται να αποκατασταθεί, αλλά μόνο για γενική χρήση. Χωρίς νερό, ωστόσο, παραμένουν άνω όροφοι πολυκατοικιών στο κέντρο του Βόλου, όπως καταγγέλλουν πολίτες στο magnesianews.gr. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα στις κεντρικές πολυκατοικίας δεν υπάρχει νερό από τον 3ο όροφο και πάνω με συνέπεια οι κάτοικοι να αναγκάζονται να κατέβουν με μπουκάλια για να γεμίσουν στις πυλωτές. 

Επίσης αρκετά χωριά του Πηλίου παραμένουν αποκομμένα από το οδικό δίκτυο. Το Πουρί και το Χορευτό είναι δύο από αυτά, ενώ Μακρυχώρι, Ζαγορά, Μηλίνα, Κατσιγιώργη και Τρίκερι αντιμετωπίζουν επίσης σοβαρό πρόβλημα. 


Την ίδια στιγμή έγιναν 4 συλλήψεις για πλιάτσικο σε πλημμυρισμένα σπίτια στον Βόλο.