Latest News

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023

Επιχείρηση για τη διάσωση μεταναστών στην Κρήτη- Ανάμεσά τους βρέφη

Μεγάλη επιχείρηση από λιμενικό και πυροσβεστική στο Λασίθι για τη διάσωση μεταναστών που έχουν εγκλωβιστεί σε... απόκρημνο σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το λιμενικό, 55-60 μετανάστες έχουν εγκλωβιστεί σε δύσβατο σημείο και τα ξημερώματα ειδοποίησαν μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 τις τοπικές αρχές για τη διάσωσή τους.

Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος και όχημα του λιμενικού, και μετά από έρευνες εντόπισαν 29 μετανάστες, οι οποίοι και έχουν μεταφερθεί στον κεντρικό λιμένα Σητείας. Σημειώνεται πως νωρίτερα δυνάμεις του λιμενικού εντόπισαν ένα ιστιοφόρο σκάφος, χωρίς επιβαίνοντες, να πλέει στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κρήτης.

Η επιχείρηση που πραγματοποιείται από λιμενικό και πυροσβεστική είναι σε πλήρη εξέλιξη, με τις ομάδες διάσωσης να προσπαθούν να φτάσουν στο σημείο όπου, σύμφωνα με τους διασωθέντες μετανάστες, έχουν εγκλωβιστεί ακόμη 30 άτομα, μεταξύ των οποίων και τρία βρέφη. Παράλληλα, σύμφωνα με μαρτυρίες των ατόμων που διασώθηκαν, στο συγκεκριμένο απρόσιτο σημείο, τους εγκατέλειψε ο διακινητής τους.

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν 20 πυροσβέστες από το Πυροσβεστικό Σώμα Σητείας και την 3η ΕΜΑΚ, δυνάμεις του λιμενικού αλλά και της ΕΛ.ΑΣ.