Latest News

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023

Μίλτος Τεντόγλου: «Θα μπορούσε να πάει λίγο καλύτερα η σεζόν»- Το κάτι παραπάνω που ήθελε


Δύο χρυσά μετάλλια στις κορυφαίες διοργανώσεις της χρονιάς και μεγάλα άλματα. Κι όμως, ο Μίλτος Τεντόγλου δεν είναι απόλυτα ικανοποιημένος με τον αγωνιστικό απολογισμό... του 2023. 

Με την εμφάνισή του στο Diamond League της Ζυρίχης- όπου το βράδυ της Πέμπτης νίκησε με το τελευταίο του άλμα, χάρη στο 8,20 μ. που πέτυχε- ο Μίλτος Τεντόγλου ολοκλήρωσε τους αγώνες του για τη σεζόν του ανοιχτού στίβου. 

Για τον 25χρονο, αγωνιστικά το 2023 ξεκίνησε στις 2 Φεβρουαρίου και μέσα στη χρονιά κατέκτησε δύο τίτλους, στα μεγάλα «ραντεβού» του στίβου. Αναδείχθηκε ξανά πρωταθλητής Ευρώπης στον κλειστό και για πρώτη φορά ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου. 

Αν και είναι ικανοποιημένος, ο Μίλτος Τεντόγλου δεν κρύβει ότι θα ήθελε το κάτι παραπάνω. «Τελειώνω χαρούμενος τη σεζόν. Θα μπορούσε να πάει και λίγο καλύτερα», δήλωσε στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ και συμπλήρωσε: «Ίσως αν κέρδιζα κάποιο Diamond League ακόμη ή εάν έκλεινα τη σεζόν με μια μεγαλύτερη επίδοση. Όμως, είμαι ευχαριστημένος». 

Από άποψη επιδόσεων, ο 25χρονος άλτης του μήκους έκλεισε τη σεζόν του ανοιχτού στίβου όντας ο δεύτερος καλύτερος στον κόσμο φέτος, χάρη στο άλμα στα 8,52 μ. που έκανε στη Βουδαπέστη για να αναδειχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής. Στον κλειστό στίβο είχε την καλύτερη επίδοση στον κόσμο, με 8,41 μέτρα. 

Μίλτος Τεντόγλου: Δεν είχα σκοπό να φτάσω στο 6ο άλμα για να κερδίσω στη Ζυρίχη 

Ο Μίλτος Τεντόγλου αναφέρθηκε και στην τελευταία νίκη της χρονιάς, στο Diamond League της Ζυρίχης, σημειώνοντας πως δεν ήταν στόχος του να το πετύχει στο έκτο άλμα. 

«Ο αγώνας στη Ζυρίχη ήταν δύσκολος, γιατί είχε παρά πολύ κρύο σε σχέση με τη Βουδαπέστη και την Ελλάδα. Η θερμοκρασία άλλαξε απότομα για εμένα. Όταν συμβαίνει αυτό πονάνε οι αρθρώσεις μου και δυσκολεύομαι», είπε ο 25χρονος και συμπλήρωσε πως πονούσε αρκετά και ήταν κουρασμένος. 

«Ζορίστηκα λίγο αλλά κατάφερα να κερδίσω. Δεν είχα σκοπό να φτάσω στο έκτο άλμα για να κερδίσω. Όταν έκανα τα 8,04 μ. ήλπιζα να μην με περάσει κάποιος, αλλά δεν έγινε αυτό. Άφησα την τρίτη προσπάθεια πιστεύοντας ότι δεν θα χρειαστεί να κάνω και τις δυο επόμενες. Όταν όμως βρέθηκα τρίτος αναγκάστηκα να κάνω τις δυο τελευταίες προσπάθειες και τελικά κέρδισα», συμπλήρωσε αναφερόμενος στη 14 νίκη του φέτος, από τους 18 αγώνες που πήρε μέρος.