Latest News

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023

Andros Queen: Πολύωρη ταλαιπωρία για τους επιβάτες πλοίων - Στο Λαύριο αντί Ραφήνα πιάνουν λιμάνι


 Τ
α επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία «Andros Queen», «Θεολόγος Π» και «Superferry» κατέπλευσαν εκτάκτως στο λιμάνι του Λαυρίου, λόγω της μηχανικής βλάβης που παρουσίασε το πλοίο «Fast Ferries Andros» στο λιμάνι... της Ραφήνας

Σύμφωνα με το λιμενικό, όλοι οι επιβάτες έχουν ενημερωθεί με μέριμνα των πλοιοκτητριών εταιρειών και από τα κατά τόπους αρμόδια λιμεναρχεία, την ώρα που το «Fast Ferries Andros» με τους 734 επιβάτες παραμένει ακινητοποιημένο στη Ραφήνα καθώς παρουσίασε βλάβη όταν μπλέχτηκε η άγκυρά του με άλλο πλοίο.

Παράλληλα, επειδή στην περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης 7 με 8 μποφόρ, το «Fast Ferries Andros» παραμένει στο αγκυροβόλιο του λιμανιού της Ραφήνας έχοντας δεθεί από ρυμουλκό, ενώ στο σημείο αναμένονται άλλα δύο ρυμουλκά.

Όπως αναφέρει το λιμενικό, θα επιχειρηθεί προσπάθεια απεμπλοκής της καδένας της άγκυρας από την προπέλα του πλοίου και στη συνέχεια αναμένεται να πραγματοποιηθεί η ρυμούλκηση του πλοίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό πρακτορείο, για την επιτυχία της επιχείρησης θα πρέπει να πέσουν στο σημείο δύτες για να κόψουν την καδένα του πλοίου ενώ στη συνέχεια στο σημείο θα τοποθετηθεί σημαδούρα προκειμένου τα ρυμουλκά να ανελκύσουν τις άγκυρες.

Πώς μπλέχτηκαν οι άγκυρες των πλοίων στη Ραφήνα

Σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί έμπλεξαν οι άγκυρες τριών επιβατηγών πλοίων λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών κατά τη διαδικασία του απόπλου.

Το superferry, για να απεμπλακεί άφησε την αριστερή άγκυρα και την καδένα του και εκτέλεσε το προγραμματισμένο δρομολόγιό του με 551 επιβάτες για Άνδρο, Τήνο, Μύκονο. Στη συνέχεια επιχειρήθηκε η απεμπλοκή των άλλων δύο πλοίων με αποτέλεσμα η αριστερή αλυσίδα της άγκυρας του Αικατερίνη Π να τυλιχτεί στην προπέλα του Fast Ferries Andros.

Όπως αναφέρει το λιμενικό, κατά τη διάρκεια της απεμπλοκής τα δύο πλοία «ακούμπησαν» μεταξύ τους χωρίς να αναφερθεί κάποιο πρόβλημα.

Το Αικατερίνη Π αφού έχασε τη μία του άγκυρα για να μπορέσει να απεγκλωβιστεί απέπλευσε κανονικά για το λιμάνι του Λαυρίου αποβιβάζοντας τους 391 επιβάτες, 41 οχήματα 3 φορτηγά, 2 λεωφορεία και 3 δίκυκλα. Το πλοίο θα επιθεωρηθεί για τυχόν βλάβες, ενώ οι επιβάτες του, θα προωθηθούν με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.