Latest News

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023

Κύματα 9,5 μέτρων χτύπησαν παραλιακές περιοχές - Συγκλονιστικά βίντεο

 Τεράστια κύματα από τον ωκεανό που έφτασαν πάνω από 9 μέτρα ύψος και τα οποία προκλήθηκαν από ένα φαινόμενο γνωστό ως «ανοιξιάτικη παλίρροια», έπληξαν παράκτιες περιοχές της... Νότιας Αφρικής το Σαββατοκύριακο, με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και να τραυματιστούν αρκετοί ακόμα.

Αναλυτικότερα, η μετεωρολογική υπηρεσία ανέφερε ότι καταγράφηκαν κύματα ύψους έως και 9,5 μέτρων, ορισμένα εκ των οποίων κατέστρεψαν παραθαλάσσια κτήρια και σάρωσαν αυτοκίνητα σε χώρους στάθμευσης.

Σε διάφορα σημεία σε όλη την ακτή, η θάλασσα «φούσκωσε» και προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε κάγκελα, δρόμους και κτήρια. Στον κόλπο του Γκόρντον κοντά στο Κέιπ Τάουν, το νερό παρέσυρε μερικά αυτοκίνητα και βύθισε κάποια άλλα.

ADVERTISEMENT

Ζημιές παρατηρήθηκαν επίσης σε πολλά σημεία στα περίχωρα του Κέιπ Τάουν στα νοτιοδυτικά και μέχρι την ανατολική ακτή της επαρχίας KwaZulu-Natal, δήλωσαν οι αρχές.

Όπως αναφέρει το AP, η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Νότιας Αφρικής ανέφερε ότι το 50% της ακτογραμμής της χώρας επλήγη από τα θαλάσσια ρεύματα. «Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον επτά τραυματίστηκαν», ανέφερε.

Ένας από τους δύο ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους ήταν μια 93χρονη που τραυματίστηκε όταν το νερό παρέσυρε ένα πάρκινγκ στην περιοχή Wilderness στη νότια ακτή, αν και το Εθνικό Ινστιτούτο Θαλάσσιας Διάσωσης είπε ότι ο θάνατός της μπορεί να οφειλόταν σε φυσικά αίτια.

Βίντεο από τα μανιασμένα κύματα: