Ο δράστης, με όπλο ένα στυλό και ξύλινα μαχαιροπήρουνα, έβγαλε τα μάτια της γυναίκας και την χτύπησε, καρφώνοντάς την σε διάφορα σημεία του σώματός της.
Ο τρόφιμος, που πλέον κρατείται στο αστυνομικό τμήμα και επιμένει ότι δεν θυμάται τίποτα από χθες το βράδυ, επιτέθηκε στην άτυχη 63χρονη την στιγμή που εκείνη ήταν στο κρεβάτι της.
Ο ιατροδικαστής Κέρκυρας, Ιωάννης Αϊβατίδης αναφερόμενος στο τραγικό συμβάν ανέφερε στο newsit.gr ότι «ο δράστης, 45 ετών πάσχει από μία σοβαρή χρόνια ψυχιατρική νόσο. Από διωκτικό παραλήρημα. Δηλαδή αναγνώριζε ως επικίνδυνο έναν άνθρωπο χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος».
«Υπήρχε εικόνα τραυματικής εξόρυξης των οφθαλμών. Για να της βγάλει τα μάτια, χρησιμοποίησε κάποια αντικείμενα που βρέθηκαν στο χώρο, ή με το πλαστικό στυλό ή με τα ξύλινα μαχαιροπήρουνα. Στην αριστερή καρωτιδική και σφαγιτιδική χώρα είχε πολλαπλές διατρήσεις, είχαν βλαφθεί τα αγγεία του λαιμού αριστερά. Και από εκεί προήλθε ο θάνατος με αιμορραγία».
Όπως εξηγεί «μπορεί να υπήρξε απόπειρα συμπίεσης του λαιμού αλλά θα διαλευκανθεί στη νεκροψία. Το θύμα είχε πολλαπλά τραύματα. Σε μία ανατομική περιοχή είναι 8, σε παράπλευρη είναι 2, προς την μέση είναι άλλα 3 και υπάρχουν κι αλλού. Η διάμετρος στα περισσότερα τραυμάτων ταιριάζει απόλυτα με το στυλό. Η επίθεση έγινε όταν η γυναίκα ήταν στο κρεβάτι της. Είναι ένα συμβάν που διήρκησε πολλά λεπτά, δεν ήταν ακαριαίο. Αντέδρασε η 63χρονη, υπάρχει κάκωση (νυχιές) στον ασθενή και δράστη. Ήταν μαρτυρικός θάνατος, αιμορραγούσε, έχασε πάνω από 2 λίτρα αίμα».
Μάλιστα αναμένεται να γίνει η νεκροψία-νεκροτομή προκειμένου να αποσαφηνιστούν και κάποιες ακόμα σημαντικές λεπτομέρειες.
«Ένα τμήμα του πλαστικού στυλό έσπασε, λείπει η άκρη του και δεν έχει εντοπιστεί. Στη νεκροψία θα φανεί μήπως είναι μέσα σε κάποιο από τα τραύματα» λέει ο κ.Αϊβατίδης και προσθέτει ότι «ο δράστης είναι χειροδύναμος και η δύναμη ενός ανθρώπου, που έχει τη νόσο αυτή και βρίσκεται σε τέτοια κρίση, πολλαπλασιάζεται».
Σε σοκ ο πατέρας του δράστη
Την ίδια ώρα, συγκλονισμένος είναι και ο πατέρας του 45χρονου δράστη, ο οποίος μιλώντας στο newsit.gr αναφέρει ότι ο γιος του μπαινόβγαινε στις ψυχιατρικές κλινικές και ότι στο ψυχιατρείο του νοσοκομείου ήταν σε ένα δωμάτιο μόνος του με κάγκελα.
«Μπήκε στο ψυχιατρείο την προηγούμενη Παρασκευή και τον είχαν μόνο του σε ένα δωμάτιο μέσα σε κάγκελα. Μάλιστα πήγα χθες το μεσημέρι και δεν με άφησαν να περάσω μέσα. Του άφησα κάτι φαγητά και έφυγα. Και γι’ αυτό απόρησα. Πως βγήκε έξω και έκανε αυτό το πράγμα;»
Όπως λέει «μετά από τον στρατό εμφάνισε αυτή την συμπεριφορά και νοσηλεύτηκε όταν ήταν 21 χρόνων. Τότε είχε νοσηλευτεί για λίγο, περίπου είκοσι μέρες. Ζούσε κανονικά μαζί μας, δούλευε κανονικά σε κάτι ξενοδοχεία στον Κάβο. Έκανε την θεραπεία του, έπαιρνε τα φάρμακά του, αλλά είχε ξαναμπεί και άλλες φορές στην κλινική, έβλεπε κάτι φαντασίες, κάτι μάγισσες και αναγκαστήκαμε να τον πάμε πάλι στο ψυχιατρείο».
Η ανακοίνωση των εργαζόμενων του νοσοκομείου
Την ίδια ώρα η αστυνομία ερευνά και παίρνει καταθέσεις από το προσωπικό του νοσοκομείου και της ψυχιατρικής κλινικής, προκειμένου να έχει μία πλήρη εικόνα του συμβάντος.
Η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Μαντώ Εγγλεζοπούλου διέταξε ΕΔΕ, ώστε να διερευνηθούν οι συνθήκες του τραγικού περιστατικού, ενώ ενημερώθηκε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.
Για ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού κάνει λόγο η πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Κέρκυρας, Ντίνα Ιωάννου. «Είναι δύο νοσηλευτές για 35 και άνω ασθενείς στην βάρδια. Υπάρχει μεγάλη υποστελέχωση. Αυτά είναι γνωστά τα έχουμε αναδείξει. Μιλάμε για μεγάλες κλινικές με δύο μόνο νοσηλευτές. Ο νοσηλευτής που το αντίκρυσε είναι σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση, όλοι μας είμαστε».
Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι στον Ψυχιατρικό Τομέα του ΓΝΚ του νοσοκομείου Κέρκυρας, προχώρησαν σε ανακοίνωση.
Μεταξύ αυτών αναφέρουν ότι «το τραγικό αυτό και απρόβλεπτο περιστατικό παρότι θα μπορούσε οποιαδήποτε στιγμή λόγω της ιδιαιτερότητας των ασθενών του τμήματος, αναδεικνύει για άλλη μια φορά την κατάσταση υποστελέχωσης του τμήματος που έχουμε τονίσει και αναφερθεί και σε προηγούμενα περιστατικά βίας, όπου ενώ ξεκίνησε να λειτουργεί με 6 κλίνες στη συνεχεία αυτές διπλασιάστηκαν με τον αριθμό να παραμένει αριθμητικά το ίδιο. Επιπλέον η ίδια η χωροταξία του τμήματος (σχήματος Γ) και της κλινικής εν γένει η οποία είναι χωρισμένη σε δύο ορόφους, δεν βοηθάει στην επιτήρηση και στην παρακολούθηση των ασθενών με την μη άμεση οπτική επαφή όλων των δωματίων».