Latest News

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Δύο φορές πυροβόλησε ο αστυνομικός τη 42χρονη πρώην σύζυγό του


 Δύο πυροβολισμούς με κυνηγετική καραμπίνα δέχτηκε η 42χρονη από τον 38χρονο αστυνομικό και πρώην σύζυγό της πριν αυτός αυτοκτονήσει, κατά τη νέα γυναικοκτονία που σημειώθηκε αυτή τη φορά στην Καλαμαριά... Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, η ιατροδικαστική εξέταση για τη γυναικοκτονία έδειξε ότι ο πρώτος πυροβολισμός που δέχτηκε η 42χρονη την πέτυχε στον αριστερό της ώμο με την ίδια να επιζεί. Ωστόσο, ο δεύτερος πυροβολισμός αποδείχθηκε θανατηφόρος καθώς τη βρήκε στο στέρνο της.

Στη συνέχεια, ο δράστης και πρώην σύζυγος της 42χρονης αυτοκτόνησε πυροβολώντας με την καραμπίνα στο κεφάλι του

Από τα ιατροδικαστικά ευρήματα στις δύο σορούς δεν φαίνεται να προκύπτει προηγούμενη πάλη μεταξύ τους. Σημειώνεται ότι ο 38χρονος πυροβόλησε την πρώην σύζυγό του στον διάδρομο της πολυκατοικίας, στον 6ο όροφο, σύμφωνα με την αστυνομία. Τη νεκροτομή διενήργησε η ιατροδικαστής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Λήδα - Καλλιόπη Κοβάτση.

Στο μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιμέλεια των δύο ανήλικων παιδιών τους ανατέθηκε προσωρινά, με εισαγγελική απόφαση, στους γονείς της 42χρονης. Στο πλευρό των ανηλίκων βρίσκονται και ειδικοί ψυχολόγοι της αστυνομίας.

Γυναικοκτονία: «Έλεγε στον πατέρα του ότι θα τη σκοτώσει»

Φίλος της οικογένειας του δράστη μίλησε εχθές σε δημοσιογράφους αναφέροντας πως είχαν πάρει «συναινετικό διαζύγιο», αλλά εκείνος πίεζε για επανασύνδεση και «έλεγε στον πατέρα του "εγώ θα τη σκοτώσω"».

«Δεν είχαν έντονες σχέσεις, μιλούσε με τα παιδιά, τα έπαιρνε το καλοκαίρι» σημείωσε το εν λόγω άτομο και συμπλήρωσε πως το οικογενειακό του περιβάλλον τον συμβούλευε «να μην παρεκτρέπεται».

«Την αγαπούσε τρομερά, της έλεγε να ξαναπαντρευτούν» σημείωσε, ενώ οι γονείς είχαν αποστασιοποιηθεί και τους έλεγαν να τα βρουν μόνοι τους. 

Ο ίδιος μάρτυρας μίλησε και για το φονικό όπλο λέγοντας πως η καραμπίνα ανήκει στον πατέρα του 38χρονου και όχι στον ίδιο.