Latest News

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023

Κορωνοϊός: 37 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα- Αυξημένο ιικό φορτίο σε 6 περιοχές


 Μείωση καταγράφουν οι δείκτες του κορωνοϊού στην Ελλάδα με 37 θανάτους... την τελευταία εβδομάδα σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ.

Ωστόσο, μεγάλη παραμένει η διασπορά του κορωνοϊού όσον αφορά την παραλλαγή Eris, η οποία σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, φτάνει το 45%. Το ιικό φορτίο του κορωνοϊού αυξήθηκε σε έξι από τις 10 περιοχές που ελέγχθηκαν, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ είναι 23. 

Ο αριθμός των εισαγωγών για κορωνοϊό παρουσίασε μικρή μείωση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και αύξηση 8% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων εισαγωγών κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες.  Ανάλογη και η εικόνα στον αριθμό των διασωληνώσεων.

Ο αριθμός των ασθενών με λοίμωξη COVID-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 23. Καταγράφηκαν 37 θάνατοι με διάμεση ηλικία τα 86 έτη (εύρος 69-104 έτη).

Κατά τις τελευταίες εβδομάδες όλα τα αλληλουχηθέντα στελέχη ανήκαν στην υπο-παραλλαγή ΒΑ.2 της Όμικρον. Η συχνότερη υπο-παραλλαγή της ΒΑ.2 ήταν η EG.5 (45%), ακολουθούμενη από την XBB.1.5 (30%).