Latest News

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023

Έγκλημα στο λιμάνι του Πειραιά: Οργή του πολιτικού κόσμου για τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη

 Τον αποτροπιασμό και την οργή τους εξέφρασαν άνθρωποι του πολιτικού κόσμου, για το αδιανόητο περιστατικό στο λιμάνι του Πειραιά, όπου μέλη του πληρώματος του Blue Horizon έσπρωξαν στη θάλασσα έναν 36χρονο Αντώνη που προσπάθησε να μπει στο πλοίο, με αποτέλεσμα να χάσει τη... ζωή του.

Σοκαρισμένος από τον θάνατο του 36χρονου, δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Τόνισε πως όσα συνέβησαν προκαλούν σοκ και φρίκηκαταδίκασε τη συμπεριφορά των ναυτικών, ενώ είπε πως ο 36χρονος είχε επιβιβαστεί στο πλοίο, αποβιβάστηκε και προσπάθησε να ανέβει εκ νέου στο πλοίο. Ανέφερε πως ο 36χρονος είχε εισιτήριο.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το αδίκημα είναι ανθρωποκτονία. Αυτό που βλέπουμε είναι σοκαριστικό, δημιουργεί μία πάρα πολύ άσχημη εικόνα για την ελληνική ακτοπλοΐα και δυσφημεί τη χώρα διεθνώς. Θα επικοινωνήσω μέσα στη μέρα με την οικογένεια του άτυχου 36χρονου», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Κασσελάκης: «Δεν μπορεί αιώνες ανθρώπινης σκέψης να οδηγούν σε τόση απανθρωπιά»

«Η ζωή πρέπει να αποκτήσει ξανά αξία στη χώρα μας», σημειώνει σε ανάρτησή του στο Facebook ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

«Δεν μπορεί αιώνες ανθρώπινης σκέψης να οδηγούν σε τόση απανθρωπιά.
Η ζωή πρέπει να αποκτήσει ξανά αξία στη χώρα μας.
Ζητάμε το αυτονόητο: να λειτουργήσει η δικαιοσύνη.
Ευτυχώς υπάρχει το βίντεο από το Blue Horizon.
Χωρίς αυτό, όλο το σύστημα θα μιλούσε σήμερα για “ατύχημα”», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο Κασσελάκης.

Αχτσιόγλου: «Αδιανόητη και εφιαλτική τέτοια απαξίωση της ανθρώπινης ζωής»

«Δεν χωράει ο νους τον θάνατο ενός νέου ανθρώπου υπό τέτοιες συνθήκες στο λιμάνι του Πειραιά», σημειώνει σε δήλωσή της η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Οι εικόνες σοκάρουν. Δεν χωράει ο νους τον θάνατο ενός νέου ανθρώπου υπό τέτοιες συνθήκες στο λιμάνι του Πειραιά. Αδιανόητη και εφιαλτική τέτοια απαξίωση της ανθρώπινης ζωής.

Οι έρευνες πρέπει να προχωρήσουν γρήγορα και να δοθούν απαντήσεις. Πού βρίσκονταν οι άνθρωποι του λιμενικού την ώρα της τραγωδίας; Γιατί επετράπη να φτάσει το πλοίο στην Αίγινα πριν δοθεί εντολή να επιστρέψει στο λιμάνι;».

Νίκος Παππάς: «Πόσο κοστίζει η ανθρώπινη ζωή; Λιγότερο από ένα εισιτήριο;»

«Πόσο κοστίζει η ανθρώπινη ζωή; Λιγότερο από ένα εισιτήριο; Αυτό λέει η ζυγαριά των αξιών μας πλέον;», τόνισε σε ανάρτησή του στο Twitter ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

«Δε μπορώ να πω καλημέρα. Το βίντεο ανατριχιάζει. Πόσο κοστίζει η ανθρώπινη ζωή; Λιγότερο από ένα εισιτήριο; Αυτό λέει η ζυγαριά των αξιών μας πλέον;», έγραψε χαρακτηριστικά ο Παππάς.

Τσακαλώτος: «Ας μη συνηθίσουμε τη φρίκη, ας μην κανονικοποιήσουμε τη βαρβαρότητα»

«Η αποτρόπαια δολοφονία -γιατί περί τέτοιας πρόκειται- ενός νέου ανθρώπου οφείλει άμεσα να διερευνηθεί», τονίζει σε ανάρτησή του στο Facebook ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Ας μη συνηθίσουμε τη φρίκη, ας μην κανονικοποιήσουμε τη βαρβαρότητα.

Η αποτρόπαια δολοφονία -γιατί περί τέτοιας πρόκειται- ενός νέου ανθρώπου οφείλει άμεσα να διερευνηθεί. Το πώς, τα γιατί. Και να αποδοθούν ευθύνες.

Τον έλεγαν Αντώνη Καρυώτη, ήταν 36 χρόνων, από τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης», έγραψε χαρακτηριστικά ο Τσακαλώτος.