Latest News

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Στα λασπόνερα της αδιαφορίας βούλιαξε το νοσοκομείο του Βόλου: Πλημμύρισε για 2η φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες! (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει από την προηγούμενη πλημμυρά, το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο του Βόλου και βρέθηκε πάλι να «πνίγεται» στα μολυσμένα νερά, που εισχώρησαν από τα βουλωμένα φρεάτια στα υπόγεια του θεραπευτηρίου... χθες το βράδυ.

Το παρκινγκ, η τραπεζαρία και οι χώροι αποθήκευσης υγειονομικού υλικού πλημμύρισαν. Tο βρώμικο νερό, που υπερχείλιζε από τα φρεάτια- που κάποιοι δεν φρόντισαν να καθορίσουν τρεις εβδομάδες μετά τη θεομηνία Daniel-, έφτασε σε ύψος αρκετών εκατοστών, όπως αποδεικνύεται και από  το σχετικό video που ανέβασαν στα social media

Να σημειωθεί ότι κανένας ασθενής δεν κινδύνεψε καθώς τα δωμάτια νοσηλείας είναι στους πάνω ορόφους.

Ωστόσο στο υπόγειο υπάρχουν οι αποθήκες που φυλάσσεται υγειονομικό υλικό που δεν αποκλείεται να έχει υποστεί ζημιές.

Πάντως ως τώρα δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση από τη μεριά του Νοσοκομείου, της 5η Υγειονομικής Περιφέρειας  και του υπουργείου Υγείας.

Αξίζει να τονιστεί ότι το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο του Βόλου, έχει ρεύμα  και υδροδοτείται κανονικά όπως είπε στο topontiki.gr ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.


Μούσκεμα για 2η φορά

 


 Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη φορά που πλημμυρίζει το νοσοκομείο μέσα σε λίγες εβδομάδες. Στις αρχές του μήνα, όταν ο Βόλος «χτυπήθηκε» από τη θεομηνία Daniel,το νοσοκομείο είχε μπάσει νερά από την ταράτσα της παλαιάς πτέρυγας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, το νερό πέρασε από την ταράτσα και έφτασε στον 1ο όροφο, όπου προκάλεσε σοβαρές βλάβες σε ένα πανάκριβο μηχάνημα που διύλιζε τα φάρμακα για τις χημειοθεραπείες. Αυτό είχε ως συνέπεια να αναβληθούν για την επόμενη ημέρα 18 προγραμματισμένες χημειοθεραπείες ασθενών, καθώς το νοσοκομείο διαθέτει και δεύτερο μηχάνημα.

Υπενθυμίζουμε ότι τα νερά από την έντονη βροχόπτωση, είχαν εισχωρήσει στον 1ο όροφο της παλαιάς πτέρυγας, από ένα σημείο της μόνωσης στην ταράτσα που πρόσφατα είχε τοποθετηθεί.

Προφανώς και τότε, κάποιοι δεν είχαν κάνει σωστά τη δουλειά τους, όπως και τώρα που πλημμύρισε για 2η φορά το νοσοκομείο, κάποιοι δεν είχαν φροντίσει να καθαρίσουν τα φρεάτια ενώ περίμεναν και δεύτερο έντονο καιρικό φαινόμενο. Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού…