Ο πατέρας εξήγησε, χωρίς να θέλει να κατηγορήσει κάποιον πριν από τις έρευνες ότι «όλες τις προηγούμενες μέρες το είχαν το παιδί απλά με μια απλή αντιβίωση και κορτιζόνη, χωρίς να αντιδρά στις θεραπείες», ενώ επισήμανε πως «την είχαν νηστική και είχε ατροφήσει, διότι λόγω του πρηξίματος του λαιμού της τόσες μέρες δεν μπορούσε να φάει».
«Ζητάω να μάθω το λόγο που συνέβη αυτό το κακό. Δεν ξέρω αν οι γιατροί λόγω φόρτου εργασίας δεν έδωσαν την απαραίτητη προσοχή. Όταν έχεις ένα παρθένο οργανισμό, υγιέστατο παιδί, χωρίς υποκείμενα νοσήματα που μπορεί να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε θεραπεία και βλέπεις ότι το παιδί δεν αντιδράει, δεν θα έπρεπε να κινητοποιηθεί κάποιος λίγο παραπάνω;» αναρωτήθηκε ο πατέρας της 20χρονης.
«Όταν έχεις ένα παιδί που οι αμυγδαλές του είναι πνιγμένες στο πύον και οι θεραπείες δεν αποδίδουν, δεν πρέπει να ψαχτείς νωρίτερα, ότι κάτι δεν πάει καλά με τη μικρή; Οι γιατροί ήταν καθησυχαστικοί. Σε καμία περίπτωση δεν κινδύνευε η υγεία της, μας έλεγαν. Και τους πιστεύαμε» συμπλήρωσε ο πατέρας.
Θάνατος 20χρονης από αμυγδαλίτιδα: «Αν υπάρχουν ευθύνες, να καταλογιστούν»
«Την τελευταία μέρα, παραμονή του θανάτου του παιδιού μάς είπαν ότι θα του κάνουμε αξονική μήπως έχει δημιουργηθεί κάποιο απόστημα. Μάλιστα, το είχαν νηστικό το παιδί, είχε ατροφήσει η μικρή διότι λόγω του πρηξίματος του λαιμού της τόσες μέρες δεν μπορούσε να φάει. Την είχαν σε αναμονή για την αξονική. Από το πρωί, η αξονική έγινε περίπου στις 9 το βράδυ. Παίρναμε τηλέφωνο για μάθουμε τα αποτελέσματα και μας έλεγαν "κάποια στιγμή θα της κάνουμε την αξονική". Οι γιατροί ήταν καθησυχαστικοί» ανέφερε ενώ όπως είπε στη συνέχεια είχαν και διαφωνίες μεταξύ τους.
«Χωρίς να θέλω να κατηγορήσω κανέναν άνθρωπο, γιατί δεν γνωρίζουμε ακόμα κατά πόσο ευθύνη έχει ο καθένας, θέλω πρώτα να γίνουν οι έρευνες, να βγουν οι απαντήσεις από την ιατροδικαστική εξέταση που έγινε κι αν υπάρχουν ευθύνες να καταλογιστούν» είπε ο κ. Αντώνης.
Επιβεβαίωσε επίσης ότι ένας φίλος της κόρης του εισήχθη την ίδια περίοδο στο νοσοκομείο με τα ίδια συμπτώματα. Στην αρχή, όπως είπε η κόρη μου τον φρόντιζε γιατί εκείνος ήταν σε χειρότερη από εκείνη κατάσταση. «Τελικά το παιδί πήρε εξιτήριο και η κόρη μου κατέληξε» είπε.
Τι απαντά ο Δημήτρης Γαλεντέρης για την περίπτωση ιατρικού λάθους
«Δεν συναντάμε συχνά θανάτους εξαιτίας της οξείας αμυγδαλίτιδας» σημείωσε νωρίτερα ο ιατροδικαστής, Δημήτρης Γαλεντέρης, ο οποίος είναι ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας της 20χρονης φοιτήτριας που πέθανε στα Ιωάννινα.
«Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε μια πιο γενικευμένη λοίμωξη, δηλαδή αυτή η κατάσταση ξέφυγε από την περιοχή των αμυγδαλών, οπότε και προκάλεσε κάποιες συστηματικές επιπλοκές με αποτέλεσμα τον θάνατο» επισήμανε ο κ. Γαλεντέρης για τον θάνατο της 20χρονης.
«Αυτές τώρα μένουν να ταυτοποιηθούν από την ιατροδικαστική που έχουμε δώσει εντολή να διενεργηθεί και φυσικά χρειαζόμαστε και τον ιατρικό φάκελο για να μπορέσουμε να καταλάβουμε, να αντιληφθούμε πώς μια τέτοια κατάσταση μπόρεσε και κατάφερε βασικά να προκαλέσει επιπλοκές και να αποφέρει και το θάνατο της 20χρονης φοιτήτριας» ανέφερε.