Latest News

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023

Μουντομπάσκετ 2023: Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Γερμανία - Νίκησε τη Σερβία στον τελικό - Ο Καναδάς πήρε το χάλκινο μετάλλιο – Κέρδισε τις ΗΠΑ

Η ονειρική πορεία της Εθνικής Γερμανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023, ολοκληρώθηκε με τον πλέον... θριαμβευτικό τρόπο.

Τα «πάντσερ» κατέκτησαν στη Manila Mall Of Asia Arena το πρώτο χρυσό της ιστορίας τους στη διοργάνωση, 30 χρόνια μετά την κατάκτηση του EuroBasket.

Η ομάδα του Γκόρντον Χέρμπερτ επικράτησε με 83-77 της Σερβίας στον σπουδαίο τελικό, περιορίζοντας τους «πλάβι» στο δεύτερο τους αργυρό, μετά το 2014. 

Μετά τον αποκλεισμό των φαβορί για το χρυσό, ΗΠΑ, στον ημιτελικό, η αήττητη Γερμανία επιβεβαίωσε την αξία της, κάμπτοντας την αντίσταση της Σερβίας στον σημερινό τελικό, εξαργυρώνοντας την άμυνα της τρίτης περιόδου, όταν εξουδετέρωσε τον επιθετικό οίστρο του Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς και η φροντ λάιν σήκωσε… τείχη στον Νίκολα Μιλουτίνοβ.

Η εθνική ομάδα μπάσκετ του Καναδά, κατέκτησε – για πρώτη φορά στην ιστορία της – το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο κύπελλο, που διεξάγεται στις Φιλιππίνες.

Μετά από ένα συναρπαστικό ματς, με πλούσιο θέαμα και πολλές ανατροπές στο σκορ, οι Καναδοί, επικράτησαν στον «μικρό τελικό» των ΗΠΑ με 127-118, καθώς στην κανονική διάρκεια του αγώνα οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες 111-111.

Κορυφαίος των νικητών, αλλά και της αναμέτρησης στον «τελικό της παρηγοριάς» ήταν ο Ντίλον Μπρουκς, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 39 πόντους, 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ.