Latest News

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Έχουν ψηφίσει έως τώρα 130.000 μέλη - Καταγγελία Κασσελάκη: Οι εφορευτικές «δεν βρίσκουν» τα νέα μέλη

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η ψηφοφορία στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για την ανάδειξη νέας ηγεσίας ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και στην Έφη Αχτσιόγλου καθώς... όπως έγινε γνωστό, μέχρι περίπου τις 19:30 είχαν ψηφίσει περίπου 130.000 μέλη

Ο αριθμός αυτός είναι υψηλότερος σε σχέση με όσους είχαν προσέλθει στις κάλπες μέχρι την ίδια ώρα την προηγούμενη εβδομάδα, στον πρώτο γύρο των εκλογών.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Κουμουνδούρου, η τελική συμμετοχή στον β' γύρο των εκλογών θα κυμανθεί από 140.000 έως 160.000 ψήφους (υπενθυμίζεται ότι στον α' γύρο είχαν ψηφίσει 148.821 άτομα).

Σε καταγγελία προχώρησε ο Στέφανος Κασσελάκης, αναφορικά με τη διαδικασία ψηφοφορίας των νέων μελών, λίγες ώρες προτού κλείσουν οι κάλπες στον β' γύρο εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Παρακαλώ πολύ τα νέα μέλη που ψήφισαν για πρώτη φορά την περασμένη Κυριακή να μη δέχονται τη δικαιολογία «δεν σας βρίσκουμε», αποχωρώντας από τα εκλογικά κέντρα. Η διαδικασία αναζήτησης και ταυτοποίησης είναι γνωστή σε όλα τα μέλη των τοπικών Εφορευτικών Επιτροπών και πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα. -Εφιστώ την προσοχή στην ΚΕΦΕ για τις εκατοντάδες καταγγελίες και την απουσία γραμμών για την ταυτοποίηση των μελών», αναφέρει σε ανάρτησή του ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

kasselakis aitima

Έφη Αχτσιόγλου: «Επιστροφή της παράταξής μας σε κυβερνητική τροχιά»

Η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Έφη Αχτσιόγλου, ψήφισε πριν από λίγο στον β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών, κάνοντας λόγο για «επιστροφή της παράταξης σε κυβερνητική τροχιά». Μάλιστα, η κ. Αχτσιόγλου άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στο Αιγάλεω, στο εκλογικό τμήμα του Δημαρχείου Αιγάλεω.

Κατά τις δηλώσεις της μετά την ψηφοφορία της, η κ. Αχτσιόγλου επεσήμανε: «Σήμερα δεκάδες χιλιάδες πολίτες, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, προσέρχονται στις κάλπες και στέλνουν ένα βασικό μήνυμα, ότι η προοδευτική παράταξη είναι εδώ και ασκεί αντιπολίτευση σε μια κυβέρνηση που νομίζει ότι κυβερνά με λευκή επιταγή».

Ακόμα, η ίδια πρόσθεσε: «Νομίζω ότι η μαζική συμμετοχή είναι για όλους μας ευθύνη και δέσμευση, για μένα σίγουρα είναι, ότι θα είμαστε εδώ για τους ανθρώπους που εκφράζουν μια διαφορετική πολιτική στον τόπο. Είμαι αισιόδοξη, πιστεύω ότι σήμερα το βράδυ θα είμαστε όλοι χαμογελαστοί στον ΣΥΡΙΖΑ».

Η κ. Αχτσιόγλου, επίσης, ανέφερε: «Ισχυρή δομική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ και επιστροφή της παράταξής μας σε κυβερνητική τροχιά».

Τσίπρας: Οι μεγάλοι αγώνες που έχουμε μπροστά μας είναι στο κοινωνικό πεδίο και θα τους δώσουμε όλοι μαζί

Στην Καισαριανή ψήφισε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, για τον νέο πρόεδρο του κόμματος.

Σε δήλωσή του υπογράμμισε με έμφαση ότι οι μεγάλοι αγώνες δεν είναι οι εσωκομματικοί και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ενωμένος θα στηρίξει την κοινωνία.

«Σήμερα το λόγο έχουν τα δεκάδες χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, που για δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή, προσέρχονται μαζικά στις κάλπες και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Από αύριο θα έχουμε ένα νέο ή μία νέα Πρόεδρο οποίαν η όποιον αποφασίσουν τα χιλιάδες Έλληνες.

Είναι λοιπόν με μία έννοια μία σημαντική στιγμή για το κόμμα μας και δεν μπορώ να σας κρύψω ότι αισθάνομαι περήφανος για την παρακαταθήκη που αύριο θα παραλάβει η νέα ηγεσία με μία βαριά παρακαταθήκη αλλά και ευτυχής γιατί η μαζική συμμετοχή στη μαζική ανταπόκριση των μελών μας, το ενδιαφέρον της κοινωνίας, είναι πολύ σημαντικό εφόδιο για όλους μας για την επόμενη μέρα.

Γιατί οι αληθινοί οι μεγάλοι αγώνες που έχουμε να δώσουμε μπροστά μας δεν είναι οι εσωκομματικοί αγώνες είναι αγώνας στο κοινωνικό πεδίο και θα τους δώσουμε όλοι και όλες μαζί ενωμένοι για να στηρίξουμε ακόμα πιο αποτελεσματικά στην κοινωνία και να φέρουμε σύντομα το ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική συμμαχία και την Προοδευτική παράταξη σε τροχιά διακυβέρνησης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.