Latest News

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023

Σεισμός στο Μαρόκο- Επαναπατρίστηκαν οι 108 Έλληνες πολίτες


 Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επιχείρηση επαναπατρισμού Ελλήνων από το Μαρακές, μετά τον σεισμό στο Μαρόκο, στον οποίο οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τα... 2.000 άτομα.

Η έκτακτη ειδική πτήση της Aegean από το Μαρακές προσγειώθηκε σήμερα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με τους 108 επιβάτες να επιστρέφουν σώοι στην Ελλάδα, μετά τον ισχυρό σεισμό στο Μαρόκο.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Εξωτερικών, στο Μαρόκο παρέμειναν λίγοι Έλληνες πολίτες, οικειοθελώς. Την ίδια ώρα, η ελληνική πρεσβεία στο Ραμπάτ συνεχίζει να ενημερώνει διαρκώς τους Έλληνες πολίτες για την κατάσταση στο Μαρόκο, παρέχοντας κάθε είδους συνδρομή.

Όλη η επιχείρηση επαναπατρισμού των Ελλήνων πολιτών από το Μαρόκο πραγματοποιήθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο σε συνεργασία με την αεροπορική εταιρεία Aegean, δρομολόγησε τη συγκεκριμένη έκτακτη πτήση για όσους βρίσκονταν στη χώρα κατά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής.

Η ειδική πτήση αναχώρησε από την Αθήνα, χωρίς επιβάτες, χθες στις 23:00 με προορισμό το διεθνές αεροδρόμιο Μενάρα του Μαρακές, από όπου και έφυγε στις 2:10 τα ξημερώματα (τοπική ώρα) για να φτάσει στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».