Latest News

Τετάρτη 16 Αυγούστου 2023

Στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρόεδρος της UEFA - Συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

 
Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, στον απόηχο των επεισοδίων στη... Νέα Φιλαδέλφεια.

Τον Αλεξάντερ Τσέφεριν υποδέχθηκε στην είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου ο υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου, ο οποίος θα λάβει μέρος στη σύσκεψη που θα ακολουθήσει. Επίσης, στη διευρυμένη σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο της UEFA, παρόντες θα είναι αρμόδιοι υπουργοί αλλά και οι ιδιοκτήτες Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Πρόκειται για μια συνάντηση που θα έχει εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον, με δεδομένα και τα ανοιχτά μέτωπα μεταξύ τους. Στόχος της σύσκεψης είναι οι ομάδες να αναλάβουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί και να δημιουργηθεί ένα κοινό πλαίσιο για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας. Οι επαφές αυτές έρχονται μετά τη θύελλα αντιδράσεων για τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, οπαδού της ΑΕΚ από Κροάτες χούλιγκαν. Παράλληλα, το ελληνικό πρωτάθλημα αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο Σαββατοκύριακο

Μετά τη σύσκεψη, στις 12:00, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της UEFA θα προχωρήσουν σε κοινές δηλώσεις.

Τι θα συζητηθεί στη σύσκεψη Μητσοτάκη

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι έτοιμος για δομικές αλλαγές στον κόσμο του αθλητισμού, με σκοπό την εξάλειψη της οπαδικής βίας μετά τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και τον θάνατο του Μιχάλη Κατσουρή από τους οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ.

Μάλιστα, τις επόμενες μέρες – και μετά την εσωτερική έρευνα στους κόλπους της αστυνομίας – αναμένονται νέες αποφάσεις για μετακινήσεις ή και αποπομπές υψηλόβαθμων αστυνομικών της ΕΛ.ΑΣ, μετά τις αποτυχημένες κινήσεις της αστυνομίας στη διαχείριση των αιματηρών επεισοδίων της Νέας Φιλαδέλφειας.