Latest News

Σάββατο 19 Αυγούστου 2023

ΑΕΚ- Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Φανέλα με το όνομα του Μιχάλη Κατσουρή στα αποδυτήρια-Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην OPAP ARENA

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας διεξάγεται απόψε ο επαναληπτικός αγώνας ΑΕΚ- Ντιναμό Ζάγκρεμπ, 13 ημέρες μετά τη φονική επιδρομή στο γήπεδο Αγία Σοφία με θύμα τον... 29χρονο Μιχάλη.

Τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας σχεδιάστηκαν και εφαρμόζονται στη σκιά της εσωτερικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη για τις ευθύνες βαθμοφόρων της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι ελέγχονται για το γεγονός ότι οι Κροάτες χούλιγκαν έδρασαν ανενόχλητοι παρά τις προειδοποιήσεις για την άφιξή τους στην Αθήνα.


Στόχος των αξιωματικών που εκπόνησαν το σχέδιο ασφαλείας είναι το βαρύ κλίμα στους κόλπους του Σώματος να μην επηρεάσει την επιχειρησιακή του λειτουργία. Το σύνολο των μάχιμων υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται σε επιφυλακή. 
Χιλιάδες θα είναι οι αστυνομικοί που θα βρίσκονται στο δρόμο από υπηρεσίες όπως η Ασφάλεια, τα ΜΑΤ, η ΥΜΕΤ, η ΟΠΚΕ, η ομάδα Δράση, η ομάδα ΔΙΑΣ και η Κρατική Ασφάλεια.

Η ΕΛ.ΑΣ. θέλει οι αστυνομικές δυνάμεις να είναι διακριτικές (για να μην προκληθούν επεισόδια με οπαδούς της ΑΕΚ) και ταυτόχρονα σε επιφυλακή σε περίπτωση που χρειαστεί να επέμβουν. Σε κλοιό ασφαλείας θα βρίσκεται το ξενοδοχείο όπου θα καταλύσει η αποστολή της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ενώ υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα γίνουν όλες οι μετακινήσεις της ομάδας.

aek_ntinamo_zagremp_opap_arena_a2.jpg

Επίσης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, υπάρχει πρόβλεψη προκειμένου οι μετακινήσεις της κροατικής αποστολής να περιοριστούν στο ελάχιστο και να γίνουν μόνο όσες είναι απολύτως απαραίτητες. Στόχος είναι να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες να προσπαθήσουν κάποιοι θερμόαιμοι να κινηθούν απειλητικά εναντίον των Κροατών.

aek_ntinamo_zagremp_opap_arena_a3.jpg

Το κλίμα παραμένει ηλεκτρισμένο στις τάξεις των οπαδών, ενώ δεν είναι λίγοι οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που φοβούνται ότι στο μέλλον μπορεί κάποιοι να επιχειρήσουν να ανοίξουν έναν νέο κύκλο αίματος.

Στο ματς με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ η οικογένεια του Μιχάλη

aek_ntinamo_zagremp_opap_arena_a4.jpg

Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε ότι στον αγώνα με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ (19/08, 21.45, Cosmote Sport 1) θα φιλοξενηθεί η οικογένεια του Μιχάλη Κατσούρη ο οποίος δολοφονήθηκε στο επεισόδια έξω από την OPAP Arena.