Latest News

Τετάρτη 16 Αυγούστου 2023

Τουρίστρια σε ροζ φλαμίνγκο παρασύρθηκε στα ανοιχτά - Καρέ καρέ η διάσωση από το λιμενικό (ΒΙΝΤΕΟ-ΕΙΚΟΝΕΣ)


 Μια μικρή περιπέτεια έζησε μία τουρίστρια στη Λέσβο, η οποία παρασύρθηκε μέσα στη θάλασσα με το φουσκωτό της ροζ φλαμίνγκο. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Ειδικότερα, μία λουόμενη χθες το απόγευμα στην παραλία «Ευταλού», στη Λέσβο, ενώ ήταν πάνω σε ένα φουσκωτό στρώμα σε σχήμα φλαμίνγκο, παρασύρθηκε στα ανοιχτά με αποτέλεσμα να αρχίσει να καλεί για βοήθεια.

Ένας άλλος λουόμενος που βρισκόταν στην περιοχή, αντιλήφθηκε τι συνέβη και έσπευσε κοντά της προκειμένου να τη βοηθήσει, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του λιμενικού «η γυναίκα που καθόταν σε πνευστό θαλάσσιο παιχνίδι, απομακρύνθηκε από την ακτή και παρά τις προσπάθειες της, αδυνατούσε να επιστρέψει, ενώ έτερος Έλληνας λουόμενος που βρισκόταν στην περιοχή έσπευσε προκειμένου να συνδράμει».

Την ίδια ώρα, άμεσα στο σημείο μετέβησαν ένα περιπολικό σκάφος του λιμενικού, ένα σκάφος της Frontex και ένα περιπολικό όχημα του λιμενικού από ξηράς, για να βοηθήσουν τους δύο λουόμενους. 

Οι κολυμβητές εντοπίστηκαν από το σκάφος της Frontex, το οποίο περισυνέλεξε και στη συνέχεια μετέφερε με ασφάλεια τον άνδρα στην ακτή της παραλίας «Εφταλού» και τη γυναίκα στο λιμάνι Μήθυμνας, με τα δύο άτομα να είναι καλά στην υγεία τους και να μην χρειάζονται ιατρική περίθαλψη.

Μάλιστα το λιμενικό δημοσίευσε βίντεο και φωτογραφίες από την επιχείρηση διάσωσης των δύο λουομένων.

Λέσβος: Τουρίστρια σε ροζ φλαμίνγκο παρασύρθηκε στα ανοιχτά- Τη διέσωσε το λιμενικό

Λέσβος: Τουρίστρια σε ροζ φλαμίνγκο παρασύρθηκε στα ανοιχτά- Τη διέσωσε το λιμενικό