Latest News

Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023

Φωτιά στη Χαβάη: Υπέβαλε παραίτηση ο επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών του Μάουι

 
Την παραίτησή του υπέβαλε χθες ο διευθυντής της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών του Μάουι μετά τις καταστροφικές φωτιές... στη Χαβάη.

Πρόκειται για τον Χέρμαν Αντάγια, ο οποίος επικαλέστηκε λόγους υγείας, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι αρχές μέσω Facebook. Ο διευθυντής της MEMA, επικρίθηκε έντονα για τον τρόπο που διαχειρίστηκε τις φωτιές στη Χαβάη και συγκεκριμένα στο Μάουι, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 111 ανθρώπους, κατά τον πιο πρόσφατο επίσημο απολογισμό των θυμάτων.

«Με δεδομένη τη βαρύτητα της κρίσης που αντιμετωπίζουμε, η ομάδα μου και εγώ θα τοποθετήσουμε το συντομότερο δυνατόν κάποιον σε αυτή τη θέση-κλειδί», τόνισε ο επικεφαλής των αρχών της κομητείας Μάουι, ο Ρίτσαρντ Μπίσεν.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τη φονικότερη πυρκαγιά του τελευταίου αιώνα στις ΗΠΑ. Η Λαχάινα, στα δυτικά παράλια του Μάουι, καταστράφηκε σχεδόν όλη από τις φλόγες. Χιλιάδες κτίρια καταστράφηκαν, πολλά μετατράπηκαν σε γκρίζους σωρούς στάχτης. Η άλλοτε πρωτεύουσα του βασιλείου της Χαβάης, που μέτραγε 12.000 κατοίκους, πλέον μετράει τους νεκρούς της.

Να σημειωθεί πως η κομητεία του Μάουι έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα ονόματα των ανθρώπων που πέθαναν στην πυρκαγιά στη Χαβάη. Την ίδια ώρα, οι αρχές αναφέρουν πως ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να διπλασιαστεί τις επόμενες ημέρες, καθώς μέχρι πρότινος είχαν καταγραφεί τουλάχιστον 1.300 αγνοούμενοι.