Latest News

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συνελήφθη Ρωσίδα κατάσκοπος - Κατηγορείται ότι σχεδίαζε τη δολοφονία του Ζελένσκι

 Στη σύλληψη μιας Ρωσίδας πληροφοριοδότη που σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι... τον περασμένο μήνα, προχώρησε η υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU), όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα 7/8ότι συνέλαβε έναν Ρώσο πληροφοριοδότη που σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelenskyy τον περασμένο μήνα.

Η φερόμενη πληροφοριοδότης «προετοίμαζε μια ρωσική αεροπορική επιδρομή στην περιοχή του Μικολάιβ κατά την επίσκεψη του προέδρου της Ουκρανίας», ανέφερε η SBU, όπως μεταδίσει το Politico

Σε ανακοίνωσή της, η SBU σημείωσε χαρακτηριστικά ότι συνέλαβε μια «πληροφοριοδότη της ρωσικής μυστικής υπηρεσίας η οποία συγκέντρωνε πληροφορίες για την προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου στην περιοχή του Μικολάιφ», κοντά στην πρώτη γραμμή του μετώπου για μια «μαζική αεροπορική επίθεση».

ADVERTISEMENT

Σύμφωνα με την υπηρεσία, η γυναίκα αυτή, που εργαζόταν σε αποθήκη σε στρατιωτική βάση «προσπάθησε να εξακριβώσει την ώρα και τα μέρη που θα επισκεπτόταν ο αρχηγός του κράτους στην περιοχή». Η SBU δημοσίευσε μια αλλοιωμένη φωτογραφία της γυναίκας, υπό σύλληψη από αξιωματικούς, μαζί με τηλεφωνικά μηνύματα και χειρόγραφες σημειώσεις για στρατιωτικές δραστηριότητες.

Ο Ζελένσκι από την πλευρά του δήλωσε τη Δευτέρα 7/8 με ανάρτηση στο Telegram ότι η SBU τον ενημέρωσε για αυτήν την απόπειρα επίθεσης και ότι ενημερώνεται για τον «αγώνα κατά των προδοτών» στην Ουκρανία.