Latest News

Τρίτη 22 Αυγούστου 2023

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στον Ασπρόπυργο: Εκκενώθηκαν οικισμοί στα όρια του αεροδρομίου - «Κλείστε πόρτες και παράθυρα» (ΒΙΝΤΕΟ- ΕΙΚΟΝΕΣ)


 Μάχη σε πολλαπλά μέτωπα δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στον Ασπρόπυργο, με τη φωτιά να καίει κοντά στη... βιομηχανική ζώνη.

Οι θυελλώδεις άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής, η οποία προσπαθεί να θέσει υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα στην περιοχή. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι μέσα σε μόλις 1,5 ώρα εστάλησαν τρία μηνύματα από το 112. Τα δύο αφορούν εκκενώσεις οικισμών στα όρια του αεροδρομίου και το τρίτο προειδοποίηση για τους καπνούς, καλώντας τους κατοίκους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα.

Αρχικά, εστάλη μήνυμα 112 για την εκκένωση της περιοχής Λάκκας Κάτσαρη«Εάν βρίσκεστε σε Λάκκα Κατσαρή απομακρυνθείτε προς Ασπρόπυργο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», ανέφερε το μήνυμα.

Στη συνέχεια, εστάλη μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους των οικισμών Ποντίων και Βέρας προκειμένου να εκκενώσουν την περιοχή λόγω της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στον Ασπρόπυργο. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Οικισμό Ποντίων & Οικισμό Βέρας απομακρυνθείτε προς Ελευσίνα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Το τρίτο μήνυμα προειδοποιεί τους κατοίκους του Ασπρόπυργου για τους καπνούς, καλώντας τους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα«Σε εξέλιξη πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο. Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους. Κλείστε πόρτες και παράθυρα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει το μήνυμα.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή του Ασπροπύργου έχει προχωρήσει η ΕΛΑΣ, λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο ΝΑΤΟ από τον κόμβο Θριασίου έως τη Ζωοδόχου Πηγής και στα δύο ρεύματα και σε Αγίας Σοφίας και λεωφόρο ΝΑΤΟ προς το βουνό.

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην έξοδο 4 της Αττικής Όδου, που είχε διακοπεί νωρίτερα.