Latest News

Σάββατο 19 Αυγούστου 2023

Μίλτος Τεντόγλου: Κυνηγάω μόνο το χρυσό στο Παγκόσμιο- Δεν με νοιάζει τίποτα άλλο


 Όποιος έχει δει τον Μίλτο Τεντόγλου να αγωνίζεται και να κάνει δηλώσεις δεν περίμενε κάτι διαφορετικό από τον πρωταθλητή του μήκους. Στο μυαλό του έχει μόνο το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και εννοείται πως δεν το κρύβει.

Σήμερα ο Μίλτος Τεντόγλου αναχώρησε για τη Βουδαπέστη, μαζί με άλλα μέλη της ελληνικής ομάδας που θα μετάσχει το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, το οποίο ξεκίνησε σήμερα. 

«Είμαι πολύ έτοιμος. Κυνηγάω μόνο το χρυσό, δεν με νοιάζει τίποτα άλλο», δήλωσε ξεκάθαρα ο πρωταθλητής του μήκους προτού επιβιβαστεί στην πτήση. Εξάλλου, ήδη φέτος έχει φτάσει στα 8,38 μ. και- όπως είπε και ο ίδιος- πάντα στις μεγάλες διοργανώσεις βγάζει μεγάλες επιδόσεις. 

«Οι προπονήσεις πάνε καλά, οι αγώνες πήγαν τέλεια. Στους μεγάλους αγώνες πάντα βγάζω κάτι καλύτερο», συμπλήρωσε ο Μίλτος Τεντόγλου. Στη Βουδαπέστη, θα διεκδικήσει το μοναδικό χρυσό μετάλλιο που λείπει από την πλούσια συλλογή του. Ήδη, έχει αναδειχθεί «χρυσός» Ολυμπιονίκης, παγκόσμιος πρωταθλητής σε κλειστό στίβο και πρωταθλητής Ευρώπης. Στο προηγούμενο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου, πέρυσι, κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο. 

«Είμαι το φαβορί, αλλά δεν το βλέπω έτσι. Απλά θέλω να κάνω ένα καλό αγώνα, να δώσω μια καλή μάχη με τους άλλους αθλητές, να περάσω καλά», κατέληξε ο Μίλτος Τεντόγλου, εκφράζοντας βεβαιότητα ότι έχει μια καλύτερη επίδοση στα πόδια του. 

Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου: Πρώτη πρόκριση σε τελικό 

Ο Μιχάλης Αναστασάκης έγινε σήμερα ο πρώτος Έλληνας που παίρνει πρόκριση σε τελικό, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου που ξεκίνησε στη Βουδαπέστη. 

Με βολή στα 75,76 μέτρα, πέρασε ως όγδοος στον τελικό της σφυροβολίας που θα διεξαχθεί αύριο, Κυριακή, κάτι που πετυχαίνει για πρώτη φορά στην καριέρα του.