Το περιστατικό σημειώθηκε την Παρασκευή 3 Αυγούστου στη Μεσσήνη, με τον 37χρονο εργαζόμενο να έχει καταθέσει ήδη μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Καλαμάτας, περιμένοντας ταυτόχρονα την ιατρική γνωμάτευση το Νοσοκομείου της πόλης, όπου κατέφυγε για εξετάσεις. Παράλληλα, με αίτησή του στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, ζητά να διενεργηθεί εργατική διαφορά με τον εργοδότη, για την ικανοποίηση κάθε νόμιμου δικαιώματος του.
Τι συνέβη
Συγκεκριμένα, ο εργαζόμενος Α.Π. είχε λάβει 10ήμερη αναρρωτική άδεια από το ΙΚΑ, λόγω προβλήματός του στη μέση. Με την επιστροφή στην εργασία του (σ.σ. Πέμπτη 2 Αυγούστου), ενημερώθηκε από την εργοδοσία, ότι δεν του είχε καταβληθεί ακόμη η μισθοδοσία, επειδή με δική του ευθύνη επειδή εκκρεμούσε το έγγραφο του ΕΦΚΑ που καθορίζει την αποζημίωση από τον Οργανισμό και τη συμμετοχή του εργοδότη.
Σύμφωνα με το 902.gr, όλα αυτά ταχτοποιήθηκαν από τον εργαζόμενο, την επόμενη μέρα, ωστόσο η εταιρεία, του ανακοίνωσε απόλυση με την αιτιολογία, της υποτιθέμενης καθυστέρησης κατάθεσης των απαραίτητων δικαιολογητικών για την αναρρωτική άδεια και του γεγονότος ότι είχε λάβει και άλλη πέρυσι, την ίδια περίοδο, λόγω του ότι είχε κολλήσει covid.
Μάλιστα αντί για χαρτί απόλυσης, παρέδωσε στον εργαζόμενοι χαρτί «οικειοθελούς αποχώρησης».
Στην άρνησή του εργατοϋπαλλήλου να υπογράψει το συγκεκριμένο έγγραφο, ο εργοδότης του επιτέθηκε φραστικά και τον απείλησε, ενώ στη συνέχεια επιτέθηκε και σωματικά, απαιτώντας να παραδώσει και το κινητό του τηλέφωνο. Ο 37χρονος, βρέθηκε ζαλισμένος στο πάτωμα, μετά από χτύπημα στο κεφάλι, έξω από το γραφείο του εργοδότη του, ενώ το κινητό του το έσπασε ο ένας εκ του ζευγαριού των εργοδοτών.
Το θέμα έφερε στην επιφάνεια το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Μεσσηνίας μετά την καταγγελία του εργαζόμενου. Ο 37χρονος εργαζόμενος, απαιτεί την προστασία του από περιστατικά ανάρμοστης συμπεριφοράς, βίας και παρενόχλησης και διεκδικεί ότι προβλέπεται από την εργατική νομοθεσία σχετικά με τη καταχρηστική άσκηση διευθυντικού δικαιώματος και προσβολή της προσωπικότητας του, καθώς και την προσπάθεια του εργοδότη και της επιχείρησης εξαναγκασμού του, με βίαιη συμπεριφορά, σε οικειοθελή αποχώρηση από τη δουλειά του.