Latest News

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023

Επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια: «Ήρθαμε για διακοπές» υποστηρίζουν οι Κροάτες συλληφθέντες – Διαφεύγουν δεκάδες χούλιγκαν


 Σε έξι νέες συλλήψεις προχώρησαν οι αρχές για την υπόθεση της δολοφονικής οπαδικής επίθεσης στη Νέα Φιλαδέλφεια με τον νεκρό 29χρονο... Μιχάλη Κατσουρή. 

Οι πέντε εξ αυτών εντοπίστηκαν στην Ηγουμενίτσα και ο τελευταίος σε λεωφορείο προς τα Τίρανα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το βράδυ της Τρίτης συνελήφθησαν πέντε Κροάτες, ηλικίας 25, 41, 29, 25 και 31 ετών, από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε εντός του λιμανιού, σε άτομα που ετοιμάζονταν να ταξιδέψουν προς Ιταλία, διαπιστώθηκε ότι οι πέντε Κροάτες δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν επαρκώς τον λόγο και τη διάρκεια παραμονής τους στη χώρα.

Επιπλέον δήλωσαν πως έκαναν διακοπές στην Ελλάδα και επιστρέφουν στη χώρα τους, χωρίς να κατέχουν αποσκευές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, διαφεύγουν τουλάχιστον 50 «πρωταγωνιστές ή συμμετέχοντες» στα επεισόδια, και για αυτό το λόγο η Αστυνομία έχει στήσει μπλόκα σε εθνικές οδούς και τα σύνορα. Έρευνες πραγματοποιούνται ακόμη σε σπίτια, ξενοδοχεία και καταλύματα AIRBNB στο λεκανοπέδιο, καταλύματα τα οποία είχαν κλείσει για να τους φιλοξενήσουν Έλληνες οπαδοί.

Σημειώνεται πως αναμένεται να μεταφερθούν στα δικαστήρια της Ευελπίδων οι 94 συλληφθέντες για τη δολοφονική επίθεση και τα μέτρα ασφαλείας στο σημείο είναι ιδιαίτερα αυξημένα.

Η παρουσία της αστυνομίας στο σημείο είναι ιδιαίτερα ενισχυμένη υπό τον φόβο να συγκεντρωθούν οπαδοί της ΑΕΚ.

Ορισμένοι από τους συλληφθέντες, να σημειωθεί μετήχθησαν χθες στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για να γίνει - πιθανώς - λήψη γενετικού υλικού που μπορεί να οδηγήσει στην ταυτοποίηση του δράστη της δολοφονίας του Μιχάλη. 

Δεν έχει διευκρινιστεί εάν έχει βρεθεί ξένο DNA στη σορό του 29χρονου, που μπορεί να οδηγήσει στην ταυτοποίηση του δράστη. 

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας Έλληνας, που είναι γνώριμος στις ελληνικές Αρχές ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης που έχει να κάνει με αθλητική βία.