Latest News

Σάββατο 5 Αυγούστου 2023

Ελαφονήσι: Έκλεισαν τον δρόμο προς την παραλία οι κάτοικοι- Λόγω της έλλειψης νερού


 Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες κατοίκων για το πρόβλημα υδροδότησης στο Ελαφονήσι με μια ομάδα από αυτούς να κλείνει το δρόμο για τη.. γνωστή παραλία. 

Κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Χρυσοσκαλίτισσας και του Ελαφονησίου στην Κρήτη προέβησαν το πρωί σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου που οδηγεί προς τη διάσημη παραλία στο Ελαφονήσι Κισάμου. 

Ο αποκλεισμός διήρκησε μισή ώρα παρόλα αυτά το χρονικό διάστημα αυτό υπήρξε αρκετό για να σχηματιστούν ουρές χιλιομέτρων από αυτοκίνητα και λεωφορεία με επισκέπτες.

Η διαμαρτυρία των κατοίκων αφορά στην έλλειψη νερού που παρατηρείται κάθε χρόνο στα γύρω χωριά. Όπως τονίζουν πάντως οι κάτοικοι, τη φετινή χρονιά είναι πιο οξυμένο το πρόβλημα από ποτέ και επισημαίνουν ότι δεν έχουν λάβει καμία απάντηση από την αρμόδια δημοτική αρχή. Δηλώνουν δε αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και τις επόμενες μέρες, που θα κορυφωθεί και η τουριστική κίνηση. 

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κισάμου, Γιώργος Μυλωνάκης, αναγνώρισε  το πρόβλημα, ωστόσο σύμφωνα με τον ίδιο δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να γίνουν καθώς στην περιοχή δεν υπάρχει νερό, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Μόνη λύση σύμφωνα με τον ίδιο είναι να ολοκληρωθεί η κατασκευή της «Λιμνοδεξαμενής του Έλους». Πρόκειται ωστόσο για ένα έργο που κατασκευάζεται τα τελευταία 10 χρόνια χωρίς να διαφαίνεται ορίζοντας ολοκλήρωσης.