Latest News

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023

Σκηνές κόλασης στη Χαβάη: Κόσμος πηδούσε στη θάλασσα για να γλιτώσει από τη φωτιά (ΒΙΝΤΕΟ)


 Οι άνθρωποι στο νησί Μάουι της Χαβάης χρειάστηκε να πηδήξουν στον ωκεανό  για να γλιτώσουν από τις φλόγες και τον καπνό από μια πυρκαγιά που πυροδοτήθηκε από τον άνεμο... όπως δήλωσαν οι αρχές. 

Η ακτοφυλακή είπε στο CBS News ότι διέσωσε δώδεκα ανθρώπους στην πόλη Λαχάινα που βούτηξαν στο νερό ώστε να βρουν καταφύγιο.

Η πυρκαγιά πήρε μεγάλες διαστάσεις στη Λαχάινα, μιας ιστορική πόλη που είναι δημοφιλής στους τουρίστες, δήλωσε η εκπρόσωπος της κομητείας Μάουι.

Βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν «έναν τοίχο από φλόγες» να κατεβαίνει στη Λαχάινα και να καταστρέφει μια σειρά από επιχειρήσεις.

Η πυρκαγιά στη Λαχάινα ήταν μία από τις πολλές στη Χαβάη που πυροδοτήθηκαν από τους ισχυρούς ανέμους που έκαψαν πολλές κατοικίες και υποδομές, ανάγκασαν τους κατοίκους σε εκκενώσεις και προκάλεσαν διακοπές ρεύματος σε αρκετές κοινότητες, καθώς οι πυροσβέστες προσπαθούσαν να φτάσουν σε ορισμένες περιοχές που αποκόπηκαν από πεσμένα δέντρα και καλώδια ρεύματος.

Αρκετοί άνθρωποι ανέφεραν ότι αντιμετώπισαν πρόβλημα εκκένωσης λόγω του αδιέξοδου, του καπνού και της φωτιάς.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία είπε ότι ο τυφώνας Ντόρα, ο οποίος περνούσε στα νότια του νησιού σε ασφαλή απόσταση εκατοντάδων μιλίων, ευθύνεται εν μέρει για ριπές έως και 80 μίλια την ώρα που διέκοψαν την ηλεκτροδότηση καθώς έπεσε η νύχτα.