Latest News

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023

Φωτιές: Η εικόνα στα πύρινα μέτωπα σε Ροδόπη, Όλυμπο και Μάνη – Σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα

 
Καλύτερη εικόνα φαίνεται να  παρουσιάζουν και οι τρεις μεγάλες φωτιές που ξέσπασαν χθες σε Ροδόπη, Όλυμπο και Μάνη, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας... ξεκίνησαν και οι ρίψεις νερού από τα πτητικά μέσα της Πυροσβεστικής.

Μετά από ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να οριοθετήσουν τη φωτιά σε Ροδόπη και Μάνη, ενώ βελτιωμένη εικόνα έχει και η πυρκαγιά στον Όλυμπο, παρά το γεγονός ότι καίει σε μεγάλη και δύσβατη περιοχή.

Το βράδυ της Κυριακής ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στη δασική πυρκαγιά στην Αρδεία Ροδόπης. Στη μάχη ρίχτηκαν 63 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 14 οχήματα. Στο έργο της κατάσβεσης της φωτιάς συμμετέχουν και υδροφόρες των ΟΤΑ. Να σημειωθεί πως δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Στον Όλυμπο, η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής καίει στην πλευρά της Λάρισας πάνω από την τοποθεσία Μπεχτέσι, στην κοινότητα Καρυάς Ελασσόνας. Πλέον έχει περιοριστεί σε βραχώδη χαράδρα και δεν απειλείται το δάσος που βρίσκεται στο σημείο.

Στη Μάνη, φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Πάλιρος. Η πυρκαγιά καίει νότια του οικισμού του Δήμου Ανατολικής Μάνης και εκδηλώθηκε στις 8:30 το βράδυ.