Latest News

Σάββατο 19 Αυγούστου 2023

Σκοποβολή: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Μίτας- Δεύτερη η Ελλάδα στο ομαδικό (ΒΙΝΤΕΟ)


 Παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκιτ αναδείχθηκε ο Μάκης Μίτας, κατακτώντας ένα ιστορικό χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα, καθώς είναι το πρώτο στη διοργάνωση, στο... συγκεκριμένο αγώνισμα. 

Παράλληλα, ο Μάκης Μίτας εξασφάλισε τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού, ενώ η Ελλάδα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο ομαδικό του σκιτ, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα σκοποβολής που διεξάγεται στο Μπακού. 

Στον τελικό, ο Μάκης Μίτας εξασφάλισε τη νίκη με 56 εύστοχες βολές, έναντι 55 που είχε ο Φινλανδός Καλιόνεν, ενώ ο Αιγύπτιος Μεχελμπά πήρε το χάλκινο μετάλλιο (46). Μόλις εξασφάλισε το χρυσό μετάλλιο, ο Έλληνας πρωταθλητής έτρεξε και αγκάλιασε τον προπονητή του. 

Λίγα λεπτά αργότερα, στις πρώτες δηλώσεις του, ήταν πανευτυχής. «Είμαι τόσο χαρούμενος, που δεν ξέρω τι να πω», παραδέχθηκε. «Ευχαριστώ τον προπονητή μου, υποφέρει μαζί μου. Μόνο εκείνος ξέρει τι περνάω για να είμαι εδώ. Ευχαριστώ και την οικογένειά μου, που κάνει τα πάντα για μένα», δήλωσε και εξομολογήθηκε πως μετά την εξασφάλιση του «εισιτηρίου» για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2024, δυσκολεύτηκε να συγκεντρωθεί στον τελικό. 

Η ελληνική ομάδα κατέκτησε το ασημένιο στο ομαδικό του σκιτ ανδρών. Οι Μάκης Μίτας (124), Χαράλαμπος Χαλκιαδάκης (121) και Νίκος Μαυρομμάτης (121) με συνολική επίδοση 366/375 κατέρριψαν το πανελλήνιο ρεκόρ και πήραν τη δεύτερη θέση.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μάκης Μίτας είναι ο τέταρτος αθλητής της σκοποβολής που παίρνει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού, όπου θα δώσει για τρίτη φορά το παρών στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση. Αυτό το «εισιτήριο» έχουν πάρει ήδη οι Άννα Κορακάκη και Εμμανουέλα Κατζουράκη- οι οποίες επίσης ανέβηκαν στο βάθρο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος κατακτώντας το ασημένιο και το χάλκινο αντίστοιχα- ενώ την πρόκριση έχει εξασφαλίσει και η Χριστίνα Μόσχη.