Latest News

Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023

Χωρίς ρεύμα παραμένει η Σαμοθράκη- Προβλήματα και στην υδροδότηση


 Χωρίς ρεύμα παραμένει η Σαμοθράκη, ενώ προβλήματα υπάρχουν και στην υδροδότηση, εξαιτίας των ζημιών που προκάλεσε σε γραμμές μέσης τάσης η φωτιά που μαίνεται... στην Αλεξανδρούπολη

Από χθες η Σαμοθράκη είναι χωρίς ρεύμα, ενώ σε πολλά χωριά του νησιού υπάρχουν προβλήματα και με την υδροδότηση, επειδή χρησιμοποιούνται αντλιοστάσια.

Εξαιτίας της φωτιάς στην Αλεξανδρούπολη, που μαίνεται για πέμπτη ημέρα, έχουν προκληθεί «ανεπανόρθωτες ζημιές» στις δύο βασικές γραμμές μέσης τάσης του ηπειρωτικού δικτύου, από τις οποίες τροφοδοτούνται οι υποβρύχιες γραμμές που ηλεκτροδοτούν τη Σαμοθράκη, ανέφερε σε χθεσινή ανακοίνωσή του ο ΔΕΔΔΗΕ. Εξαιτίας αυτού, το νησί είναι χωρίς ρεύμα από τις 16:00 της Τρίτης. 

Σαμοθράκη: Γεννήτριες θα σταλούν στο νησί

Στην ίδια ανακοίνωση, ο ΔΕΔΔΗΕ ανέφερε πως γίνεται «αγώνας» προκειμένου να μεταφερθούν το ταχύτερο δυνατό γεννήτριες συνολικής ισχύος 5MW στη Σαμοθράκη και να αποκατασταθεί σταδιακά η ηλεκτροδότηση του νησιού. 

Ταυτόχρονα τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ είναι σε αναμονή προκειμένου, μόλις η πυροσβεστική τους επιτρέψει την πρόσβαση, να ξεκινήσουν τις εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών στις δύο γραμμές. 

Στο μεταξύ, υπό πλήρη έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης στη Σαμοθράκη, στην περιοχή Θέρμα, εξαιτίας της οποίας δόθηκε εντολή για την εκκένωση περιοχής.