Latest News

Κυριακή 20 Αυγούστου 2023

Προκλητικός ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί: «Η Κύπρος είναι τουρκική»

 
Μετά την ένταση που έχει δημιουργηθεί σε διεθνές επίπεδο με την επίθεση Τουρκοκυπρίων σε ειρηνευτική αποστολή στην Κύπρο, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί προχώρησε σε... νέα πρόκληση.

Συγκεκριμένα, το εθνικιστικό κόμμα του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, κυβερνητικού εταίρου του Ερντογάν, ανέβασε στο Twitter βίντεο, στο οποίο ο ίδιος εμφανίζεται να διασχίζει ένα δωμάτιο φορώντας μαύρες στρατιωτικές μπότες. Στο βίντεο ακούγεται τουρκικό τραγούδι με τίτλο «Μην κλαις αγάπη μου», ενώ την ανάρτηση συνοδεύει η φράση «Η Κύπρος είναι τουρκική».

Υπενθυμίζεται πως ο δήμαρχος του κατεχόμενου οικισμού Περγάμος στην Κύπρο, Μπουλέτ Μπεμπέκ, ο οποίος διέταξε τους χειριστές εκσκαφέων να «καθαρίσουν το δρόμο» ενάντια στις δυνάμεις του ΟΗΕ μίλησε για τα γεγονότα στη νεκρή ζώνη, στην Πύλα.

Όπως είπε στη Yeni Safak, οι δυνάμεις του ΟΗΕ τοποθέτησαν συρματοπλέγματα, μπετόν και οχήματα σε ορισμένα σημεία του δρόμου. «Έκαναν έφοδο με 22 οχήματα. Εκεί βρίσκονταν 7 αστυνομικοί, εγώ και οι σωματοφύλακές μου. Οι δυνάμεις του ΟΗΕ ήρθαν με μια ομάδα 40-45 ατόμων» είπε.

«Πιθανότατα πίστευαν ότι θα φοβηθούμε και θα κάνουμε πίσω. Αλλά εμείς υψώσαμε τείχος. Ο υπεύθυνος της επιδρομής ήταν ο διοικητής της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ εδώ. Μας είπε με απειλητικό τρόπο: "Πρόεδρε, αυτό είναι ελληνικό έδαφος. Φύγετε αμέσως από εδώ". Του είπα: "Φύγετε από εδώ, αυτό είναι τουρκικό έδαφος, αν κάνετε έστω και ένα βήμα, θα λάβω τα απαραίτητα μέτρα." Και έμειναν εκεί» συμπλήρωσε.