Latest News

Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023

Φωτιά στην Πάρνηθα: Κάτοικοι και αστυνομικοί φρόντισαν ελάφι - Συγκλονίζουν διασώσεις ζώων μέσα στις φλόγες (ΕΙΚΟΝΕΣ)

 
Η φωτιά που ξέσπασε στη Φυλή και απειλεί την Πάρνηθα έχει οδηγήσει πολλά άγρια ζώα να μετακινηθούν από τα σημεία... όπου ζούσαν.

Κάτοικοι και αστυνομικοί φρόντισαν ελάφι που βρέθηκε κοντά τους.

Του έδωσαν νερό και φαγητό, ενώ όπως μπορείτε να δείτε, το ελάφι δεν φοβόταν και πλησίαζε τους ανθρώπους και έναν σκύλο που βρισκόταν στο σημείο.

Πολλοί είναι οι εθελοντές και οι κάτοικοι που έχουν διακινδυνεύσει ακόμα και τις ζωές τους για να σώσουν ζώα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Λεωνίδα Ρόδη που έσωσε άλογα, γαϊδούρια και σκυλιά.

 Πάρνηθα και Μενίδι

Συγκλονιστικές είναι οι φωτογραφίες που έχουν έρθει στη δημοσιότητα από τις διασώσεις ζώων. Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες ελευθέρωσαν άλογα και πήραν στα χέρια τους σκυλάκια και γατάκια για να τα σώσουν.

   

 Οδηγίες για τον απεγκλωβισμό ζώων συντροφιάς από τις πυρόπληκτες περιοχές

Η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς ενημερώνει πως όποιος εντοπίσει εγκλωβισμένο ζώο που του είναι αδύνατο να διασώσει ο ίδιος ή χρειάζεται φορτηγά ή ασθενοφόρο για απεγκλωβισμό μεγάλου αριθμού ζώων να καλέσει άμεσα τα υπηρεσιακά τηλέφωνα του ΥΠΕΣ 2131364020 ή 2131364935.

Η επιχείρηση διάσωσης πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία, την Ελληνική Αστυνομία, την Πυροσβεστική, δήμους, φιλοζωικές οργανώσεις και εθελοντές.