Latest News

Τρίτη 8 Αυγούστου 2023

Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Κάνει λόγο για «ταραξίες» και όχι για οπαδούς

 
Ανακοίνωση για τα άγρια επεισόδια με έναν νεκρό στη Νέα Φιλαδέλφεια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ... εξέδωσε η Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Στην ανακοίνωση, η ποδοσφαιρική ομάδα «καταδικάζει έντονα» τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια αλλά αναφέρεται σε «ταραχοποιούς από την Κροατία» και όχι ξεκάθαρα σε οπαδούς της που «ενεπλάκησαν», όπως αναφέρει, «σε επεισόδιο με οπαδούς της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομάδας ΑΕΚ». Σημειώνεται ότι η ελληνική αστυνομία σε ανακοίνωσή της έχει μιλήσει ξεκάθαρα για «οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ».

«Η ΓΣ Ντιναμό καταδικάζει έντονα τα επεισόδια που έλαβαν χώρα χθες το βράδυ στην Αθήνα, κατά τα οποία, σύμφωνα με τις αναφορές της ελληνικής αστυνομίας και των ελληνικών και κροατικών μέσων ενημέρωσης, ταραξίες από την Κροατία ενεπλάκησαν σε επεισόδιο με οπαδούς της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομάδας ΑΕΚ». 

«Τέτοια γεγονότα δεν συνάδουν με τις αξίες και την ηθική που προωθούμε ως σύλλογος και κοινότητα», αναφέρει η ομάδα και προσθέτει:

«Ως αθλητικός οργανισμός, είμαστε πάντα αφοσιωμένοι στην προώθηση του ευ αγωνίζεσθαι, του αθλητικού πνεύματος και της θετικής ατμόσφαιρας στα γήπεδα. Τα επεισόδια όχι μόνο απειλούν την ασφάλεια όλων των παρευρισκομένων, αλλά και βλάπτουν τη φήμη του ποδοσφαίρου ως ένα άθλημα που ενώνει ανθρώπους και πολιτισμούς».

Στη συνέχεια η κροατική ομάδα αναφέρει: «Εκφράζουμε τη βαθιά μας ανησυχία για αυτό το περιστατικό. Δυστυχώς, ένα άτομο έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια των ταραχών. Η Ντιναμό θα ήθελε να εκφράσει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του νεκρού. Για άλλη μια φορά, υπενθυμίζουμε και καλούμε όλους τους φιλάθλους της Ντιναμό να μην ταξιδέψουν στον αγώνα στην Ελλάδα, λαμβάνοντας υπόψη ότι η UEFA, σε συμφωνία με την αστυνομία, αποφάσισε ότι και οι δύο αγώνες θα διεξαχθούν χωρίς φιλοξενούμενους φιλάθλους».

«Η Ντιναμό παραμένει προσηλωμένη στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος στο οποίο η αγάπη για τον αθλητισμό εκφράζεται με θετικό τρόπο, μέσω της συντροφικότητας, του σεβασμού και της συνεργασίας».