Latest News

Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023

Πυρκαγιές στην Τουρκία: Έκλεισαν ξανά τα Δαρδανέλια - Εκκενώθηκαν 7 χωριά στην περιοχή Τσανάκαλε (BINTEO)

Η κυκλοφορία των πλοίων ανεστάλη για δεύτερη συνεχή ημέρα σήμερα στα στενά των Δαρδανελίων, στη βορειοδυτική Τουρκία, εξαιτίας δασικής πυρκαγιάς που έχει επεκταθεί σε έκταση 15.000 στρεμμάτων...

ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Γεωργίας και Δασών.

Η θαλάσσια κυκλοφορία έκλεισε και προς τις δύο κατευθύνσεις προκειμένου να μην κινδυνεύσουν τα 8 αεροπλάνα και τα 26 ελικόπτερα που συμμετέχουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς και τα οποία ανεφοδιάζονται με νερό από την περιοχή, εξήγησε ο υπουργός Ιμπραχίμ Γιουμακλί.

Χάρη στην επέμβαση αεροσκαφών και ελικοπτέρων, που συνέβαλαν να οριοθετηθούν οι φλόγες, η τουρκική ακτοφυλακή ξανάνοιξε το βράδυ χθες Τρίτη το στενό προς νότια κατεύθυνση.

«Επικεντρώνουμε όλες τις προσπάθειές μας στην προστασία των πόλεων. Το καλό νέο είναι πως οι άνεμοι μοιάζουν να κατευθύνουν τη φωτιά μακριά από το κέντρο της Τσανάκαλε», είπε ο υπουργός Γεωργίας και Δασών της Τουρκίας, ο Ιμπραήμ Γιουμακλί.

Επτά χωριά και πανεπιστημιούπολη χρειάστηκε να εκκενωθούν, ενημέρωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας.

420 πυροσβέστες επιχειρούσαν για να σβήσουν την πυρκαγιά με τη βοήθεια έξι αεροσκαφών χθες, ανέφερε η τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών AFAD.

Απομακρύνθηκαν 1.251 άνθρωποι

Συνολικά 1.251 άνθρωποι από εννέα χωριά καθώς και από μια πανεπιστημιούπολη αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από την περιοχή, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας. Ογδόντα τρεις άνθρωποι που αντιμετώπισαν προβλήματα από τον καπνό χρειάστηκε να νοσηλευθούν.