Latest News

Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023

Φωτιά στην Πάρνηθα: Πώς ξέφυγε μέσα σε 30 λεπτά - Αποκαλυπτικό βίντεο


Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα αποκαλυπτικό timelapse βίντεο, στο οποίο φαίνεται η ραγδαία εξάπλωση της φωτιάς στην Πάρνηθα, μέσα σε μόλις 30 λεπτά... το μεσημέρι της Τετάρτης (23/8).

Όπως θα δείτε στο βίντεο, την ώρα που οι φλόγες μέχρι τις 13:00 έκαιγαν στον λόφο αριστερά, στην περιοχή του στρατοπέδου Καποτά και της Αγίας Παρασκευής Μενιδίου, μέσα σε 10 λεπτά η πυρκαγιά μεταφέρθηκε στον απέναντι λόφο περνώντας πάνω από τη χαράδρα, χωρίς να κάψει τίποτε στο ενδιάμεσο.

Στα επόμενα 10 λεπτά η πυρκαγιά εξαπλώθηκε με επίσης ιλιγγιώδη ταχύτητα από το σημείο της κηλίδωσης μέχρι την κορυφή του βουνού, πάνω από το καζίνο της Πάρνηθας.

ADVERTISEMENT

Και όλα αυτά, ενώ τα εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής, όπως φαίνεται και στο βίντεο, έκαναν συνεχείς ρίψεις νερού πάνω από τις φλόγες.

Δείτε το βίντεο:

Σοκαριστικό βίντεο: Η φωτιά στην Πάρνηθα όπως φαίνεται από αεροπλάνο στα 35.000 πόδια

Νωρίτερα, το φως της δημοσιότητας είδε ένα βίντεο που κατέγραψε ο πιλότος αεροσκάφους τη νύχτα της Τρίτης (22/8).

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, περνώντας σε ύψος 35.000 ποδιών (λίγο ψηλότερα από τα 10 χλμ), ο κυβερνήτης κυβερνήτης της πτήσης Τίρανα – Ηράκλειο, κ. Σταμάτης Διβάρης, κατέγραψε τη φωτιά που έκαιγε στην Πάρνηθα μέσα από το πιλοτήριο του Airbus.

Πάρνηθα: Συγκλονιστικό βίντεο timelapse δείχνει την εξέλιξη της πύρινης λαίλαπας

Την εξέλιξη της μεγάλης φωτιάς της Πάρνηθας που μαίνεται για δεύτερη μέρα κατέγραψε η κάμερα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που βρίσκεται στην Πεντέλη.

Στο βίντεο που ακολουθεί διακρίνεται η έναρξη και η εξέλιξη της δασικής πυρκαγιάς στην Πάρνηθα που ξέσπασε λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης (22/8).

Το βίντεο ξεκινά από το πρωί της Τρίτης 22/8 και εκτείνεται έως τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 23/8.