Latest News

Κυριακή 6 Αυγούστου 2023

Στέφανος Τσιτσιπάς: Κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο για το 2023 - Επιστρέφει στο Νο 4 του κόσμου (ΒΙΝΤΕΟ)

 Ιδανικά ολοκλήρωσε την επιστροφή του στα κορτ ο Στέφανος Τσιτσιπάς καθώς κατέκτησε το 250άρι τουρνουά «Los Cabos Open», που διεξήχθη στο Μεξικό, επικρατώντας του Αυστραλού, Αλεξ Ντε Μινόρ με... 6-3, 6-4.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τον πρώτο τίτλο του Στέφανου Τσιτσιπά μέσα στο 2023 και τον δέκατο στην καριέρα του. Με τη νέα του επιτυχία, από τις 7 Αυγούστου ο Έλληνας πρωταθλητής επιστρέφει στο νούμερο 4 της παγκόσμιας κατάταξης

Όσον αφορά τον τελικό, ο Τιτστιπάς δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ντε Μινόρ (Νο 19 στον κόσμο). Στο πρώτο σετ, οι δύο τενίστες έκαναν από ένα break σχετικά νωρίς, με τον Τσιτσιπά να προηγείται 3-2 και 4-3. Στο όγδοο game ο Τσιτσιπάς «έσπασε» ξανά το σερβίς του Αυστραλού και αφού προηγήθηκε 5-3, έφθασε στην κατάκτηση του σετ, μετά από 39 λεπτά.

Το δεύτερο σετ ήταν πιο ανταγωνιστικό, αλλά ο Τσιτσιπάς έκανε break στο πρώτο και στο ένατο game, ενώ ο Ντε Μινόρ «απάντησε» στο έκτο game «σπάζοντας» το σερβίς του Τσιτσιπά, ο οποίος έφθασε με σχετική άνεση στην επικράτηση, μετά από 48 λεπτά. 

«Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον αντίπαλό μου. Είναι υποτιμημένος. Είχα το προνόμιο να μοιραστώ μαζί του στιγμές σε αυτόν τον τελικό. Κάναμε πολύ δρόμο για να φτάσουμε ως εδώ, θέλω να τον συγχαρώ λοιπόν γι΄ αυτό. Θέλω να τον συγχαρώ όχι μόνο για το τένις που παίζει, αλλά και για το ήθος του», είπε μετά τον αγώνα ο Τσιτσιπάς και πρόσθεσε:

«Είναι πολύ όμορφο που έχω τη δυνατότητα να ζήσω τόσα πολλά σε αυτήν τη χώρα. Το μεξικανικό τένις πρέπει να στηριχθεί κι άλλο από τον κόσμο. Είναι πολύ σημαντικό που αυτή η διοργάνωση είναι τόσο επιτυχημένη. Είναι μια παρακαταθήκη. Πριν κλείσω, γιατί αισθάνομαι πως όλοι θέλουν να πάνε για ύπνο τώρα, θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι εργάσθηκαν για να με βοηθήσουν. Είχα και έναν προσωπικό οδηγό, κάτι που δεν είχα συνηθίσει είναι η αλήθεια».