Latest News

Τρίτη 22 Αυγούστου 2023

Τραγωδία από τη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Βρέθηκαν 18 απανθρακωμένοι κοντά στο δάσος Δαδιάς

 
Μια τραγωδία αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης της φωτιάς στην Αλεξανδρούπολη, καθώς εντοπίστηκαν 18 απανθρακωμένοι άνθρωποι.

Οι 18 νεκροί εντοπίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Άβαντα, κοντά σε παράπηγμα, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για τη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη, η οποία καίει για τέταρτη ημέρα. Οι 18 άνθρωποι βρέθηκαν απανθρακωμένοι κοντά στο δάσος της Δαδιάς, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της πυροσβεστικής. 

Εξετάζεται το ενδεχόμενο να πρόκειται για μετανάστες που μπήκαν παράτυπα στη χώρα, είπε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής, με δεδομένο ότι δεν έχει γίνει κάποια δήλωση εξαφάνισης στην περιοχή όπου καίει η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη. Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες σε όλη αυτή την περιοχή. 

«Στην πυρκαγιά της Αλεξανδρούπολης, σε επιτόπιο έλεγχο από στελέχη του πυροσβεστικού σώματος στην ευρύτερη περιοχή του Άβαντα, εντοπίστηκαν οι σοροί 18 ατόμων, πλησίον παραπήγματος», ανακοίνωσε ο κ. Αρτοποιός. 

«Με δεδομένο ότι από τις γύρω περιοχές δεν έχει υπάρξει καμιά δήλωση εξαφάνισης ή αγνοούμενου, διερευνάται το ενδεχόμενο να πρόκειται για ανθρώπους που εισήλθαν παράτυπα στη χώρα μας», συμπλήρωσε. 

Ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής σημείωσε ότι από χθες είχαν σταλεί μηνύματα από το 112 για την εκκένωση της ευρύτερης περιοχής. «Τα μηνύματα μεταδίδονται και σε κινητά από ξένα δίκτυα που βρίσκονται στην περιοχή», πρόσθεσε. 

Από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. έχει ενεργοποιηθεί η ομάδα αναγνώρισης θυμάτων καταστροφών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες σε όλη την περιοχή όπου καίει ακόμη η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη. 


Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Νέο μπαράζ μηνυμάτων για εκκενώσεις 

Στο μεταξύ, η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη μαίνεται ανεξέλεγκτη και πριν από λίγο ήχησε ξανά το 112, για την εκκένωση συνολικά εννιά οικισμών. 

Αρχικά, δόθηκε εντολή να απομακρυνθούν όσοι βρίσκονται σε Μεσημβρία, Ατάρνη, Αύρα, Κόμαρο και Πέραμα, με κατεύθυνση προς την Κομοτηνή. Ακολούθησε νέα οδηγία προς όσους ήταν στους οικισμούς Μεστή, Δίκελλα, Συκορράχη και Πλάκα, προκειμένου να εκκενώσουν αυτές τις περιοχές, κατευθυνόμενοι επίσης προς την Κομοτηνή. 

Η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη, που εκδηλώθηκε το Σάββατο, συνεχίζει να καίει στα πύρινα μέτωπα των οικισμών Πλάκας, του πρώην οικισμού Αμφιθέας και σε ένα πολύ μεγάλο μέτωπο μέσα στο πευκοδάσος της Κίρκης, που κινείται είτε νότια είτε δυτικά προς τη Συκορράχη. 

Μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς δίνουν 214 πυροσβέστες με 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και από αέρος επιχειρούν τέσσερα αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. 


Διακοπή κυκλοφορίας στην Εγνατία οδό λόγω της φωτιάς

Εξαιτίας της φωτιάς στην Αλεξανδρούπολη, διακόπηκε των οχημάτων η κυκλοφορία στην Εγνατία οδό. 

Συγκεκριμένα, η κυκλοφορία διακόπηκε από το ύψος του ανατολικού κόμβου Κομοτηνής- Ροδόπης, έως εκείνον της Βιομηχανικής Περιοχής Αλεξανδρούπολης και στα δύο ρεύματα.